Zloglasna zaščita Denuvo prihaja tudi na Nintendo Swith in bo preprečila emulacijo iger

Podjetje Irdeto, ki stoji za zloglasno protipiratsko zaščito Denuvo, je včeraj najavilo prehod iz PC-ja na povsem novo platformo. To bo postala prenosna konzola Nintendo Switch, ki je danes stara že 5 let, a Nintendo še vedno ni izdal nobene uradne besede glede naslednika.

Kako točno namerava Irdeto obogatiti konzolo s svojo zaščito še ni znano in niti nima preveč smisla. Če namerava podjetje zadevo postaviti na samo konzolo Switch, potem bo morala ta biti za te igre povezana na splet, saj lahko samo tako Denuvo naredi verifikacijo, to pa gre nekako v nasprotju s smislom prenosljivosti, saj zadevo včasih pobašeš v nahrbtnik in se spraviš v igranje nekje, kjer ni interneta.

Glede na uradno objavo pa očitno Irdeto cilja bolj na emulacijo Switchevih iger na PC-ju. Kar spet nima smisla, saj so emulatorji povsem legalni, a očitno je Irdeto drugega mnenja. V svoji izjavi so zapisali, da dandanes lahko pirati snamejo Nintendo Switch datoteke in nato te preigravajo na emulatorjih povsem brezplačno, s čimer kršijo zakon. To nekateri res izkoriščajo, a dva največja emulatorja Yuzu in Ryujinx za uporabo zahtevata, da vsak uporabnik datoteke pridobi iz kupljene kopije igre.

Irdeto s svojimi besedami prav napada emulacijo, ki je drugače čudovita stvar. Omogoča ohranjanje iger, Yuzu in Ryujinx pa lahko poganjata Switcheve igre pri visokih sličicah na sekundo in v ločljivosti 4K, o čemer lahko ostareli Switch samo sanja. Da o celemu kupu modifikacij sploh ne govorimo, ki nekatere igre povsem preobrazijo in jim dodajo celo povsem novo vsebino.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime