Apple Watch Pro naj bi imel večji zaslon in ceno blizu 1.000 €

Apple svojih ur Watch vizualno bistveno ni preveč spreminjal vse od leta 2015, ko je med nas prišla njihova prva takšna ura. A letos naj bi se to spremenilo, saj naj bi 8. generacija teh ur prvič s sabo prinesla tudi premijsko izvedenko Pro, ki bo ponujala več funkcij od drugih, bila bolj vzdržljiva in imela tudi naravnost gromozanski zaslon.

Govorice prihajajo tokrat iz Kitajske, kjer je uporabnik Weibo platforme, znan samo pod vzdevkom Uncle Pan, zapisal, da bo Apple letos prvič ponudil uro, ki bo vsebovala 47 ali pa 48 mm zaslon. Največja velikost je pri Watch urah do sedaj znašala 45 mm in ti dodatni trije mm morda ne pomenijo veliko, a za svet pametnih ur je ta razlika naravnost gromozanska.

Uncle Pan je zraven še priložil 3D model, ki ga je ustvaril Apple Hub in zraven dodal, da bo Pro model vseboval bolj kvadraten dizajn, kar je v nasprotju z govoricami, ki jih Bloomberg zaobjel v juliju. Njihov novinar Mark Gurman je namreč zapisal, da bo Pro ura resda malce večja od predhodnikov, a bo oblika ostala enaka. Če so informacije Uncle Pana resnične, potem to pomeni, da paščki od prejšnjih ur Apple Watcha po novem ne bodo več kompatibilni s Pro različicami, kar zna dodatno udariti po denarnici.

Ta bo že zdaj trpela, saj naj bi pametna ura Pro stala blizu 1000 €, kar je ogromen izdatek. Apple Watch Series 7 namreč stane blizu 500 €, pa še to se nekaterim zdi pretirana cena. K sreči naj bi Apple letos predstavil tudi naslednika različic ur Apple Watch SE, ki so namenjene tistim, ki si ne želijo imeti čisto vseh naprednih funkcij, to pa ugodno vpliva tudi na ceno.

Apple bo svoje nove ure predstavil na prihajajoči konferenci Far Out, ki se bo zgodila 7. septembra ob 19.00.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime