Snoop Dogg in Eminem na podelitvi nagrad VMA nastopila kot NFT-ja

NFT-ji in metaverse sta v današnjem svetu hudo kontroverzni besedi, ki ob omembi največkrat sprožita veliko kritik, posmehovanja in zaničevanja. A zadevi očitno ne nameravata kar tako izginiti in imata za sabo nekaj velikih imen. Zaradi nekega razloga so glasbeniki nad NFT-ji hudo navdušeni in ravno zato je MTV za letošnjo podelitev nagrad VMA oziroma Video Music Awards ustvaril novo kategorijo “Najboljši metaverse videospot”.

V tej kategoriji se je nahajalo kar nekaj znanih artistov. Nominirana je bila denimo Ariana Grande za njen veliki koncert v Fortnitu, Blackpink za sodelovanje s PUBG Mobile, Twenty One Pilots, ki so noge namočili v Roblox in Justin Bieber, ki je spočel partnerstvo s platformo za virtualne koncerte Wave. Zmago je na koncu pobrala skupina Blackpink, s tem pa še ni bilo konec metaverse predstave.

Na oder sta namreč nato stopila Snoop Dogg in Eminem ter v živo zaigrala pesem From the D 2 the LBC. Vendar pa se ju gledalci niso preveč nagledali v resnični obliki, saj se parček najprej zadane z ogromnim zvitkom marihuane, čemur nato sledi ekskurzija v NFT svet. Večino nastopa so bili tako gledalci primorani v gledanje dveh opic, NFT-ja obeh raperjev iz sveta Bored Ape Yacht Cluba.

In publika nad tem spektaklom ni bila ravno navdušena, saj je vse skupaj bilo videti narejeno na hitro in poceni. Animacije ustnic na risanih primatih niti približno ne dohitevajo izrečene besede in uradni video spot je v tem pogledu veliko bolj impresiven, saj je metaverse na zaslonu samo nekaj sekund, ne pa debele 4 minute.

Kljub kritikam oba raperja ostaja zvesta privrženca NFT-jev. Eminem ima na Twitterju za svoj uradni profil nastavljeno opico iz Bored Ape Yacht Cluba, Snoop pa je nedavno kupil pravice do legendarne založbe Death Row Records, ki je v preteklosti pod sabo držala raperje tipa 2Pac, zdaj pa bo znamka zaslužna za rojevanje metaverse glasbenikov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime