Logitech dela svojo prenosno igričarsko napravo

Razvijalec Valve je s svojo napravo Steam Deck dokazal, da si PC igričarji svojo zabavo preseliti še kam drugam, kot pa da jo gledajo samo za svojo domačo pisalno mizo. Da je nekaj na temu so zavohali tudi drugi, dober dokaz tega pa je nova naprava, ki tokrat prihaja iz Logitechovih hlevov.

Zadeva še ni bila uradno napovedana, a jo je predčasno razkril Evan Blass, ki je znan po temu, da rad v javnost pošlje še nerazkrite informacije raznih proizvajalcev tehnične robe. Tokrat je njegova žrtev postal Logitech, ki pa je na Twitterju že zahteval umik slik, a seveda so te zaživele tudi drugje, kot je denimo dobro znani forum Resetera.

logitech

Naprava bo nosila ime Logitech G Gaming Handheld in za razliko od večine konkurentov, tole ne bo samo par kontrolerjev, ki jih boste nato namestili na telefone, ampak celosten izdelek. Oblika bo klasična, torej nekaj takšnega, kar je prvi predstavil Nintendo Switch, to pa zaobjema ABXY gumbov na desni strani, križne gumbe na levi ter dve igralni gobici. Na zgornji strani boste našli še dva para sprožilnikov, tako da bo zadeva priročna za igranje praktično vseh naslovov.

Logitech bo napravi dodal še nekaj svojih bližnjic, znotraj Handhelda pa bo živel operacijski sistem Android. Čeprav zadeva spominja na Valovov Steam Deck, pa tole ne bo prenosni računalnik. Sumi se, da bo Gaming Handheld namenjen samo za igranje preko pretočnih servisov kot sta denimo GeForce Now in Xbox Cloud Gaming, kar je slaba novica za Slovence, saj ti dve storitvi pri nas nista na voljo. A na sliki vidimo lahko tudi bližnjice za Steam, Chrome in YouTube, tako da zna naprava biti pripravna tudi za kaj drugega in bo morda zaradi tega zaživela tudi pri nas.

Logitech zadeve zaenkrat ni še potrdil, a na spletu že obstaja uradna spletna stran, ki v opisu zavihka nosi ime naprave, tam pa se lahko tudi naročite na novico glede uradnega razkritja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime