Ušlo nekaj podrobnosti glede naslednje Assassin’s Creed igre, ki nas bo preselila v Bagdad

Vse glasnejše so govorice, da bo založnik Ubisoft kmalu za nas pripravil kar dve Assassin’s Creed igri, ti pa se bosta razlikovali po razsežnosti.

Tisto pravo nadaljevanje se bo imenovalo Assassin’s Creed Infinity, to pa se bo malce razlikovalo od sedaj izdanih naslovov. Igra bo namreč sledila sistemu “live service”, kar pomeni, da se bo svet neprestano spreminjal in da mu bo založnik neprestano dodajal novo vsebino, igra pa se zato ne bo dogajala samo v enem historičnem obdobju, ampak bo obiskala več njih. Ubisoft je do sedaj samo potrdil obstoj Infinityja, a ni zraven dodal nobenih konkretnih podrobnosti.

Drugi naslov pa bo malce manjši in je bil sprva imenovan Rift, nove govorice, ki prihajajo izpod rok YouTuberja j0nathana, pa pravijo, da bo igra nosila podnaslov Mirage.

YouTuber je navrgel kar nekaj konkretnih podatkov in če ti držijo, potem bodo veseli vsi tisti, ki so se vam zdeli zadnji trije naslovi franšize mimosunki. Mirage naj bi se dogajal v Bagdadu in sicer med letoma 860 in 870. Igrali bomo mladega Basima, ki smo ga nazadnje srečali znotraj Valhalle, ta pa je bil na začetku tat, šele kasneje pa se je pridružil morilskemu redu Hidden Ones.

Mirage naj bi se vrnil k začetkom franšize. Raziskali bomo lahko več mest, ki jih bodo ločile puščave in razvijalec se je znebil dialogov, RPG-jevskega stopnjevanja, celotna mapa pa bo tudi manjša. Ubisoft naj bi skladno z Miragom izdal tudi predelani prvi Assassin’s Creed, ki je leta 2007 služil tudi kot zagon franšize. Mirage naj bi izšel v pomladi leta 2023.

Vse te zadeve se slišijo slastno in so nekaj, po čemer oboževalci že dlje časa vzklikajo. A ni nujno, da vse te informacije tudi držijo. Dobro znani novinar Jason Schreier je sicer potrdil, da se novi naslov in čas izida ujemata z njegovimi informacijami, prav tako lahko potrdi, da se bo Mirage vrnil h koreninam serije. A je dodal, da trditev raziskovanja večih mest ne drži, prav tako dvomi, da je Ubisoft spočel predelavo originala.

Na uradno potrditev ne bo treba dolgo čakati, saj Ubisoft za 10. september pripravlja obsežnejšo konferenco Forward, ta pa bo razkrila podrobnosti vseh njihovih prihajajočih projektov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime