Halo Infinite zamaknil 3. sezono in preklical sodelovalno igranje na razdeljenem zaslonu

Pri razvijalcu 343 Industries nekaj ni v redu. Studio, ki ga je Microsoft spočel specifično zato, da bi po odhodu razvijalca Bungie peljal naprej vizijo franšize Halo, se s problemi sooča vse od izida igre Halo 4, ki je izšla 10 let nazaj. Halo 5 je bil katastrofa, ki jo očitno želijo vsi pozabiti čimprej, predelava paketa vseh Halo iger Master Chief Collection pa je na začetku bila tako hroščata, da so po forumih deževale pritožbe jeznih igralcev.

Težave so se preselile tudi v njihov zadnji naslov Halo Infinite, ki bi moral iziti novembra 2020, a je bil nato zamaknjen za celo leto, ko pa smo zadevo končno dobili v roke, smo preigrali nekam revno enoigralsko kampanjo, medtem ko je bilo večigralstvo nekaj časa prava uspešnica, a zaradi počasnih posodobitev je baza igralcev kmalu skopnela. 343 Industries je bil od izdaje 2. sezone, ki je prišla maja, praktično neodziven, včeraj pa so se končno razgovorili glede njihovih načrtov v prihodnosti in novice niso ravno dobre.

3. sezona, podnaslovljena Echoes Within, je bila prestavljena kar na marec 2023. To pomeni, da se bo treba z 2. sezono tolažiti skoraj eno leto, razvijalec pa bo medtem pozimi izdal Winter Update, ki bo vsebovala dve novi mapi in sodelovalno igranje kampanje preko interneta.

halo infinite

Žal pa sodelovalnega igranja v načinu razdeljenega zaslona ne bo več, saj je 343 Industries razvoj tega preprosto preklical. Vse svoje napore želijo osredotočiti na razvoj nove vsebine in poskrbeti za vse pritožbe igralcev, tako da je preprosto zmanjkalo financ, da bi poskrbeli tudi za večigralsko zabavo pred enim televizorjem.

Problem zdaj ne tiči več samo v zamudah, ampak tudi v dejstvu, da je Halo Infinite nekako zamudil svojo priložnost, ko bi izkoristil pomanjkanje večigralskih naslovov in si izboril svoj prostor na trgu. Že v oktobru namreč prihaja huda konkurenca: najprej izide Overwatch 2, ki bo po novem za igranje brezplačen, tega pa bo nato nasledil še Call of Duty: Modern Warfare 2, ki bo skupaj z ločenim brezplačnim delom Warzone 2 zagotovo prevzel skoraj vse tiste igralce, ki so še ostali zvesti Infinitu. Dokler ta prišepa s svojo 3. sezono bo že vsega konec in zna se zgoditi, da bo ta v natrpanem letu 2023 ostala povsem spregledana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime