Pokimane se počasi poslavlja od Twitcha

Druga najbolj popularna ženska streamerka Twitcha se počasi poslavlja od te platforme. Svetovno znana Pokimane, s pravim imenom Imane Anys, je včeraj na YouTubu objavila daljši video, v katerem je pojasnila svojo skoraj dvomesečno odsotnost od prenosov v živo in kaj namerava delati v prihodnosti.

Pokimane je svojo pot do 9 milijonov sledilcev na Twitchu začela tlakovati leta 2013, takrat pa je začela z igranjem igre League of Legends. Skozi vsa ta leta je ostala zvesta temu naslovu, a se je seveda preselila tudi v druge naslove in začela svoj vpliv širiti tudi izven originalne platforme. Med vsemi selitvami streamerjev je sama ostala zvesta Twitchu in je z Amazonovim podjetjem nedavno tudi obnovila pogodbo, a zdaj se zdi, da je tam gor ne bomo več gledali dolgo.

Pokimane je v videu izjavila, da je izgubila strast do ustvarjanja vsebine na Twitchu. Ko zdaj gleda prenose v živo na tej platformi, se ji zdi, da je vse to že dala čez in da jo ti izzivi ne privlačijo več tako, kot so jo včasih. Prav tako je dodala, da je nenehno streamanje na Twitchu izjemno zahtevno delo, saj ga moraš opravljati vsak dan in to po več ur, stalno pa moraš slediti vsem trendom, tako da igraš pravo vsebino, ob pravem času ali pa se na kameri pogovarjaš o aktualnih dogodkih.

Zato bo 26-letnica malce umirila tempo in bo svojo vsebino preselila na Twitter, TikTok in Instagram. Sicer pravi, da bo še vedno prisotna na Twitchu, le da jo bomo gledali tam precej manj. Pokimane je tule previdno izbrala svoje besede, saj seveda ne želi izgubiti vseh teh sledilcev in verjetno upa, da jo bodo šli gledat tudi na druge platforme.

A v praksi izguba strasti do streamanja vodi samo v eno smer: zmanjšanju prenosov v živo, dokler se ti povsem ne nehajo. Pokimane zdaj tudi ni več najstnica in se morda želi osredotočiti na druge stvari v življenju, kjer igranje iger ne igra velike vloge.

K sreči se ji za finančni vidik ni treba bati, saj ima tudi na drugih platformah že zdaj dovolj veliko publiko, hkrati pa si lasti svojo platformo OfflineTV.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime