Duolingo bo začel učiti tudi matematiko

Če tako kot jaz kdaj pa kdaj pogledate kakšno naključno epizodo Malih sivih celic in ste šokirani, kako so osnovnošolci kdaj bolj inteligentni od vas, potem bo nova ponudba popularne aplikacije Duolingo kot naročena za vas.

Duolingo je internetnemu svetu že dlje znan kot enostaven in priročen način za učenje tujih jezikov. Zadeva vas popelje skozi osnove, moč pa je osvojiti tudi bolj napredne jezične sposobnosti, ki grejo nad stopnjo naročanja kave v lokalni beznici sredi Nemčije. Ne samo da je zadeva izjemno enostavna za uporabo, še povsem brezplačna je in vas nato preko e-mail sporočilc redno opominja, da je čas za učenje in ne za lenarjenje.

Duolingo je na letošnjem festivalu Duocon (ja, očitno tudi to obstaja) najavil razširitev svojega nabora učnih lekcij. Te se ne bodo osredotočale samo več na jezikoslovje, ampak tudi na matematiko. Na voljo bodo osnovnošolske lekcije, ki bodo namenjene starostim med 7 in 12 let, a seveda ne bo imel nihče nič proti, če v lekcije pogleda tudi kakšen starejši. Na voljo bo tudi ločen program Brain Training, ki je namenjen vsem tistim nad 13 let, ponuja pa kratke matematične izzive za razgibavanje možganov.

Seveda s tem ne nameravajo zanemarjati učenja jezikov. Ravno nasprotno: aplikacija je pred kratkim pridobila možnost učenja jezika Zulu, ki je najbolj govorjen jezik v celi Afriki.

Matematični del Dualingota zaenkrat še ni zunaj, a preko sledeče povezave se lahko že prijavite za beta testiranje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime