Cyberpunk 2077 pokazal prvi dražilnik za svoj dodatek Phantom Liberty

Kot obljubljeno je razvijalec CD Projekt RED včeraj razkril svoje načrte glede igre Cyberpunk 2077, ki bo kmalu upihnila svojo 2. rojstnodnevno svečko. Pokazali so kar nekaj stvari, a zagotovo je največ pozornosti požela prva razširitev, ki je zdaj dobila dražilnik in tudi uradno ime – Phantom Liberty.

Dodatek nas bo odpeljal na povsem novo lokacijo mesta Night City, na poti pa nas bo spremljala nova zasedba likov, ki bodo naprej peljali svež tip zgodbe, ki je videti kot nekakšni vohunski triler. CDPR ni želel izdati kaj preveč podrobnosti in iz 30 sekund videa res ne moremo delati nekih zaključkov, je pa zadeva videti eksplozivno, igralec Keanu Reeves pa je potrdil, da se bo v avanturo vrnil tudi Johnny Silverhand.

Zanimivo je tudi to, da bo razširitev na voljo samo za PC in konzoli PlayStation 5 ter Xbox Series S/X, medtem ko bodo igralci na PlayStation 4 in Xbox One ostali praznih rok. Razvijalec je tudi potrdil, da bo vsa nadaljnja vsebina prišla samo na aktualne sisteme, medtem ko bo prejšnja generacija konzol deležna samo manjših popravkov in optimizacij.

CD Projekt RED je včerajšnjo konferenco izrabil tudi za najavo posodobitve 1.6, ki je zdaj že na voljo za igranje. Ta je s sabo prinesla kar nekaj izboljšav, največ pozornosti pa je bilo namenjeno preoblekam. V igro je bil vpeljan sistem “transmog”, tako da boste lahko vsak košček preobleke preoblikovali v vizualni stil druge opreme in tako boste za najboljše statistike lahko ohranili kulski izgled, namesto da ste videti kot živobarvni klovn. Razvijalec je v igro dodal tudi naknadno možnost spreminjana obraza in frizur preko ripperdocov, kar je še ena sprememba, ki so jo igralci dolgo zahtevali. Dodatno so v igro vpeljali tudi nekaj vsebine iz prihajajočega animeja Cyberpunk: Edgerunners, a ne pričakujte kakšnih vznemirljivih nalog, ampak zgolj eno orožje ter jakno.

Ni pa to vse, kar ima razvijalec v načrtih. Pripravljajo še eno obsežnejšo posodobitev, ki naj bi končno zares popravila sistem policije in bojevanje znotraj vozil. Sistem bo popolnoma predelan od temeljev navzgor, očitno pa je ta korak zdaj postal mogoč zavoljo tega, da se jim ni treba več ukvarjati s švohtnimi strojnimi deli konzol prejšnje generacije. Kdaj bo ta posodobitev na voljo še ni znano, a morda jo dobimo še v 2022.

Phantom Liberty prav tako še ni dobil natančnega datuma izida, a ga lahko pričakujemo v začetku 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime