Google Zemljevidi bodo kmalu dobili navodila za pot, ki bodo varčevala z gorivom

Podjetje Google je lani oktobra v svojo popularno aplikacijo Google Zemljevidi pripeljalo novo funkcijo iskanja poti, ki je upoštevalo tudi okoljevarstveno noto. Zadeva je sicer bila omogočena samo pri Američanih, nova možnost izbiranja poti pa si je zadala cilj varčevanja goriva. Pri tem je novo izbrana pot upoštevala razne faktorje, kot so denimo gneče na cesti ali pa če kakšna cesta vsebuje večje vzpone, zaradi katerih ob tiščanju na gas porabimo več bencina.

Tako izbrana pot s sabo prinaša svoj minus, saj velikokrat ne bo najhitrejši način do vašega cilja, a če se vam pretirano ne mudi in bi radi ob tem prihranili še kakšen evro, zna biti to vaša najbolj optimalna pot do cilja. Med nastavitvami boste lahko izbrali tudi tip vašega avtomobila, tako da boste morali najprej izbrati med možnostmi bencinarja, dizla, električnega avta ali pa hibrida, vse to pa bo nato upoštevano med Googlovim izbiranjem idealne ceste. Sicer ni točno jasno, kako bo tip avtomobila vplival na odločitev izbiranja poti, saj kmečka logika pravi, da bo pač algoritem za vse izbral isto varčno pot, a morda Googlova umetna inteligenca skriva kakšen trik v rokavu.

Prenovljeni Zemljevidi bodo zdaj zapustili ameriška tla, saj je Google najavil širitev funkcije v skoraj 40 držav znotraj Evrope. Google sicer ni objavil seznama teh, a 40 je ogromna številka in ni vrag, da se med njimi ne bi znašla tudi Slovenija. Posodobitev bo med uporabnike prišla v prihajajočih tednih, tako da le pozorno spremljajte svoje aplikacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime