iOS 16 prihaja 12. septembra

Podjetje Apple je včeraj pripravilo obsežno konferenco, to pa so izkoristili za najavo 14. generacije telefonov iPhone, veliko časa pa so posvetili tudi novim uram Apple Watch Series 8 ter prenovljenim slušalkam Airpods.

Najavo naslednje verzije operacijskega sistema iOS 16 je tako lahko marsikdo lahko spregledal, a naše pozorne oči ga vsekakor niso izpustile. iOS 16 je sicer v beta testiranje vstopil že julija, a za splošno rajo, ki bi zadevo prenesla samo preko stiska enega gumba, do sedaj še ni bil na voljo. Potrpežljivost bo zdaj obrodila sadove, saj naslednja verzija operacijskega sistema prihaja že ta ponedeljek, 12. septembra.

iOS bo največ sprememb naredil na zaklenjenem zaslonu telefona, kjer bomo lahko zdaj nadzorovali različne vtičnike, urejali poslana sporočila, nastavljali različna ozadja in si prilagajali obvestila. Ena od priročnih novosti je denimo spremljanje rezultatov tekem, tako da boste v živo lahko videli, kako naši fantje ponižujejo ostale košarkarske in odbojkarske ekipe, brez da bi za to morali odkleniti telefon.

Ne bo pa iOS 16 edina programska dobrota, ki jo bomo dobili na ta dan, saj se posodobitve lahko veselite tudi uporabniki ur Apple Watch. Tam se bo rodila nova verzija operacijskega sistema watchOS 9, ki prav tako prinaša kup dodatkov, najbolj pa se veselimo sistema spremljanja spanca, ki bo podrobno izmeril vaše cikle bedenja, rahlega in globokega spanca. Žal pa na ta dan ne bomo dobili posodobitve tablic, saj iPadOS 16 zahteva še nekaj dodatnega programiranja.

Za namestitev operacijskega sistema iOS 16 boste potrebovali vsaj iPhone 8. generacije, medtem ko bo watchOS 9 meja zastavil pri urah 4. generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime