Microsoft najavil cenejšo različico svojega elitnega igralnega ploščka

Če ste PC igričar in svojo zabavo radi podoživite preko igralnih ploščkov, potem se vam na mizi zdaj zagotovo nahaja kakšen Microsoftov kontroler. Ti so postali stalnica računalniškega sveta vse od časov konzole Xbox 360, saj je Microsoft takrat uvedel nekakšno standarnizirano obliko, ki jo je nato skozi generacije konzol samo še nadgrajeval.

Njihova zadnja verzija igralnega ploščka se imenuje Xbox Elite Series 2 in zadeva je za temelje vzela obliko ploščka iz konzol Xbox Series X, zadevo pa je dodatno okrasila z raznimi dodatki, ko so dodatni sprožilniki na zadnji strani, zamenljive križne gumbe in gobice, vse skupaj pa je okrasila še napajalna postajica in torbica, za prenašanje vse te krame.

Series 2 že v osnovi ponuja teksturiran oprijem in drugačen križni gumb, tako da je na splošno bolj kvalitetno zgrajen od običajnega igralnega ploščka za konzole Xbox Series X. Vse te dobrote pa s sabo prinesejo ogromno ceno, saj Microsoft za Elite Series 2 zahteva kar 200 €, zato je zadeva namenjena res unikatnemu trgu ljudi, ki so dejansko takšno ceno pripravljeni tudi plačati.

Microsoft se je včeraj odločil ta del trga raziskati še malce bolje. Najavili so namreč nov igralni plošček Xbox Elite Wireless Controller Series 2 – Core, ta pa v sebi vsebuje vse tisto, kar ponuja Elite Series 2, le da v paketu ne boste našli dodatkov. Core bo vizualno malce drugačen, saj se bo ponašal z belo prevleko in ostal je tudi teksturiran oprijem in drugačen križni gumb. Prav tako boste lahko nastavljali hod prožilnikov ter napetost gobic, na njem pa boste našli tudi baterijo, ki bo omogočala ponovno polnjenje in bo pri enem polnjenju zagotovila okoli 40 ur igranja.

igralni plošček

Odreči se boste morali dodatkom, a v zameno za to boste dobili bolj ugodno ceno. V uradni Microsoftovi trgovini zadeva zase zahteva 129,99 €, prednaročila pa so že odprta. Izid igralnega ploščka je načrtovan za 21. september in če se vam bo kasneje zahotelo po dodatkih, ki jih ponuja Elite Series 2, boste te lahko dokupili v posebnem paketu, ki bo prodan pod cenovno postavko 60 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime