Tudi Zmajeva hiša doživela svoj slavni “Starbucks” kader

Delati visokoproračunsko serijo, ki za vsako epizodo zahteva milijone evrov računalniško ustvarjenih posebnih efektov, ni ravno lahka naloga in vsake toliko se zgodi, da skozi vse pozorne oči, ki pregledajo vsak kader posnetega materiala, mimo pride kakšna napaka, ki nato pri gledalcih hitro postane predmet norčevanj. To je stalna praksa filmskega in televizijskega sveta in moj najbolj zgodnji spomin takšnega felerja je film Troja, kjer se je izza hrbta Brada Pitta na nebu jasno videlo potniško letalo. In ravno ob tipkanju tega članka sem sedaj spoznal, da je to bil samo predmet internetnih govoric in da je bila slika ves čas lažna.

Kar pa ni bilo lažno je ena večjih napak, ki se je zgodila med snemanjem serije Igra prestolov. Leta 2019 je namreč v eni sceni nekdo pozabil na mizi svojo skodelico s kavo, na kateri je bil lepo viden logotip Starbucksa. Epizoda The Last of the Starks se je s tem vpisala v zgodovino televizijskih napak in veliko oboževalcev jo je označevalo za jasen dokaz, da je bila 8. sezona prava katastrofa ne samo v scenariju, ampak tudi glede profesionalnosti na prizorišču snemanja.

Podoben zaplet se je zdaj zgodil pri novi seriji Zmajeva hiša, le da je ta takšno napako sprožila že v 3. epizodi 1. sezone. V tej se namreč nahaja en kader, kjer kralj Viserys podaja pismo s pečatom, dva njegova prsta pa sta nenavadno zelena. Razlog za napako ni to, da je Viserys pomočil prste v kakšno kanto z barvo, ampak je nekdo na te pozabil namestiti računalniško ustvarjene efekte. Zakaj bi moral na prste nameščati CGI ni točno znano, a verjetno so potrebni na račun tega, da je Viserys znan po temu, da se je med sedenjem na železnem prestolu velikokrat urezal in so ustvarjalci gor želeli zarisati kakšno manjšo rano.

HBO je v Igri prestolov Starbucks napako hitro popravil naknadno in enako bo storil za Zmajevo hišo, to pa je čar pretočnih servisov, ki dejansko omogočajo izdajanje takšnih popravkov in so se s tem začeli malce zgledovati po igričarski industriji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime