NVIDIA bo 20. septembra predstavila naslednjo generacijo RTX grafičnih kartic

Potrpežljivi igralci, ki že leta čakate na nadgradnjo grafičnih kartic, veselite se, saj bosta vaši mirnost in vzdržljivost, ki se lahko primerja s tibetanskimi menihi, končno poplačani.

Podjetje NVIDIA je namreč na Twitterju najprej začelo dražiti objave s ključnikom #ProjectBeyond, ta objava pa je prišla iz strani njihovega GeForce računa, kar je lahko pomenilo samo to, da se pripravlja nekaj novega na področju grafičnih kartic.

Skrivnosti bodo razkrite 20. septembra, saj za ta dan NVIDIA pripravlja svojo konferenco GPU Technology Conference oziroma GTC, ta pa bo na začetku vsebovala poseben segment, kjer bo pred kamere stopil Jensen Huang, ustanovitelj podjetja NVIDIA, ki trenutno služi tudi kot njen glavni direktor.

Predvideva se, da bo Huang ta trenutek izkoristil za najavo naslednje generacije grafičnih kartic, ki bodo bržkone nosile oznako RTX 4090, 4080, 4070 in 4060. Prva bo zagotovo najavljena najmogočnejša verzija RTX 4090, ki bo s svojo visoko ceno poskušal najprej privleči tiste zgodnje kupce, ki vedno iščejo najnovejše in najboljše, pa tudi če je cena astronomska. Seveda pa bodo kasneje najavljene tudi kartice RTX 4080 in 4070, ki so bolj namenjene običajni raji. Cena so seveda stvar ugibanj in so tudi nekako brezpredmetne. Tudi serija kartic RTX 3000 je imela namreč ob izidu dokaj normalne cene, a kombinacija koronavirusa in kopanja kriptovalut je ustvarila kaos na trgu, ki se glede pomanjkanja zalog in norih cen šele zdaj vrača v normalno stanje.

Konferenca GTC se bo odvila 20. septembra ob 17.00, zadevo pa bomo lahko spremljali na uradnih YouTube in Twitch kanalih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime