Ta Lenovo prenosnik z upogljivim zaslonom se lahko spremeni tudi v ogromno tablico

Tehnologija upogljivih zaslonov obstaja že nekaj časa, a še nihče nas ni prepričal, da bi nam ta zadeva prišla prav v vsakdanjih opravilih in da je vredna svoje cenovne nalepke. Upogljivi zasloni so se najprej pojavili na področju telefonov, zdaj pa se je ta tehnologija preselila tudi v svet prenosnikov.

Podjetje Lenovo je tako pred kratkim najavilo prenovljeno verzijo prenosnika ThinkPad X1 Fold Gen 2, ki ponuja ravno to, kar od njega tudi pričakujemo: ogromno tablico, ki jo zahvaljujoč upogljivemu zaslonu prepognemo na pol, na eno polovico postavimo brezžično tipkovnico in kar naenkrat je pred nami polnopravni prenosnik.

Zanimiva ideja in Lenovo je s prvo generacijo takšnih prenosnikov nase privlekel nekaj oči, žal pa je prenosnik ob svojem rojstvu požel tudi nekaj upravičenih kritik. Operacijski sistem Windows 10 se je nerad prilagajal upogljivi obliki, probleme pa je povzročal še nekam šibek Intel i5 procesor, premajhna tipkovnica in viden rob, kjer je bil zaslon upognjen.

Lenovo bo poskušal zdaj vse te stvari popraviti v novi verziji ThinkPad X1 Fold Gen 2, ki bo izboljšana v vseh pogledih. Čaka nas najnovejši Intelov procesor 12. generacije, sam zaslon pa bo tudi večji (16,3 palca) in bo zaradi 600 nitov svetlobe podpiral tudi standard Dolby Vision, kar bo na OLED panelu videti odlično.

Več bo tudi pomnilnika, saj bomo znotraj lahko stlačili do 32 GB RAM-a, tu je tudi hitrejši disk, vgrajen grafični čip Intel Iris Xe pa bo morda znal zagnati tudi kakšno igro. Za konec bo tule še operacijski sistem Windows 11, ki se bo malce bolj prilagodil zahtevam takšnega dinamičnega zaslona. Upoštevati je treba še polno tipkovnico, tako da bo v obliki prenosnika tole dejansko zadeva, ki jo bo moč uporabljati tudi za zahtevnejše naloge.

Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 2 izide v novembru 2022, zadeva pa ne bo poceni. Pri Američanih bo stvar zase zahtevala 2.500 $, za naš trg pa cene še niso znane.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime