Ubisoftove igre bodo od zdaj naprej dražje

Igranje najnovejših naslovov kmalu ne bo več tako poceni hobi. Založnik Ubisoft je namreč nov član ekipe večjih igralcev, ki so za svoje AAA naslove posvojili politiko višjih cen.

Založniki so sicer že dolgo govorili o povišanju cen, vendar pa nihče ni želel storiti prve poteze. Idealna prilika se je pokazala ob izidu novih konzol PlayStation 5 in Xbox Series X, eden prvih na tem področju pa je postal japonski založnik Sony, temu pa so nato sledili Square Enix, Take-Two, Gearbox in Activision. Cene so se dvignile za 10 €, a največkrat je to veljalo samo za konzolne naslove trenutne generacije, medtem ko so drugje cene ostale iste. No, vsaj na začetku.

Square Enix je šel še korak dlje in je za vse platforme naredil enako ceno. Forspoken je zdaj na konzoli PlayStation 5 in Steamu vreden enako – 80 €, kar PC igralci vsekakor ne bodo pogoltnili zlahka, a Square Enix pri tej ceni vztraja in je ne namerava spremeniti. Kri v vodi so zavohali tudi drugi zato bo tudi prihajajoči Call of Duty: Modern Warfare II stal kar 70 € in žalostno dejstvo je, da bo prodaja kljub temu zelo verjetno podirala rekorde.

Eden zadnjih, ki se je še upiral navitim cenam, je bil Ubisoft, a v včerajšnjem intervjuju za spletno stran Axios je šef podjetja Yves Guillemot povedal, da se tudi pri njih pripravljajo spremembe. Vse prihajajoče Ubisoftove AAA igre bodo sledile trendom, zato bodo na konzolah dvignile cene na 70 $, kar za naš trg pomeni 80 €. Prva igra z dvignjeno ceno bo postala Skull and Bones, ki v prednaročilu že nosi novo cenovno nalepko, enako pa bo veljalo tudi za druge naslove.

Dvig cen je bil zaenkrat napovedan samo za konzole, a dvomimo, da bodo PC naslovi ostali kar 20 € cenejši od svojih konzolnih različic. Skull and Bones v PC prednaročilu velja običajnih 60 €, medtem ko nedavno najavljeni Assassin’s Creed Mirage stane 50 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime