Babylon’s Fall je po šestih mesecih od izida že napovedal ugašanje strežnikov

Založnik Square Enix je poskušal z igro Babylon’s Fall začeti povsem novo franšizo, ki bi ji zaradi njene nravi vseskozi dodajal novo vsebino in sezone, s tem pa bi seveda tudi mastno zaslužili. Tega načrta so lotili premeteno, saj so za klepanje kode najeli razvijalca Platinum Games, ki zaradi svoje franšize Nier nosi dober sloves. Na papirju so tako imeli vse pripravljeno za novo uspešnico, a žal niso bili pripravljeni na to, da zna biti Babylon’s Fall preprosto zanič igra, ki je nato porušila vse načrte za prihodnost.

Kaj vse je šlo pri Babylon’s Fall? Glede na recenzije kritikov praktično vse. Stopnje so bile pozabljive, igra se je zanašala na ponavljanje enih in istih izzivov, zadnja češnjica na tej smrdljivi tortici pa so bile mikrotransakcije, ki so lezle iz vsake špranje, kljub temu, da je igra zase zahtevala polnih 60 €.

Ocene kritikov so bile zaradi tega pod povprečjem, zaradi vseh težav pa je hitro začela upadati tudi baza igralcev. Kmalu po izidu so se ljudje že norčevali iz igre, saj se številke kazale, da na Steamu igro trenutno igra samo 50 ljudi, za kratek čas je celo igralna baza padla na samo enega igralca.

Square Enix je kljub temu vztrajal, da bo še naprej vlagal v razvoj vsebine Babylon’s Falla in da ta naslov ni v nevarnosti. Zdaj se je očitno premislil in samo pol leta po izidu, sta založnik in razvijalec najavila, da bo zadeva prenehala z obratovanjem.

Platinum Games je že prenehal prodajati valuto znotraj igre in preklican je bil razvoj 3. sezone. Square Enix je medtem igro umaknil iz prodaje na Steamu in tam zapisal, da se bo Babylon’s Fall 27. februarja 2023 od nas za vedno poslovil.

V manj kot letu od izida bo tako, kot da igra sploh ni nikoli obstajala. Babylon’s Fall se je namreč za obratovanje vseh funkcij igre zanašal na internetno povezljivost, kamor lahko prištejemo tudi enoigralsko kampanjo in ko mrknejo strežniki, bo v temo izginila tudi ta vsebina.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime