Igra The Sims 4 postaja oktobra brezplačna

8 let po izidu se je založnik EA odločil, da bo svojo igro The Sims 4 zdaj začel ponujati povsem brezplačno. Kaj točno je razlog za to radodarno odločitev ni znano, a osnovna igra se je že dolgo prodajala za drobiž tako da skok v F2P vode založniku ne bo naredil ravno luknje v denarnici.

V bistvu se zna zgoditi ravno nasprotno, saj The Sims 4 vsebuje ogromno količino vsebine v obliki dodatkov in DLC-jev, ki se seveda prodajajo za lep izkupiček in morda želi EA nove igralce zvabiti v zapravljanje dodatnega denarja, tako kot to počnejo večigralske “live service”, ki so največkrat brezplačne. The Sims 4 vsekakor ima za prodati kar nekaj stvari, saj boste na Steamu za čisto vso do sedaj izdano vsebino morali plačati kar 980 €.

Zanimivo je, da The Sims 4 v vseh teh letih obstoja še vedno ni dobil neke prave konkurence, tako da The Sims serija še vedno kraljuje svojemu specifičnemu žanru, ki pa nima skromne igralne baze. Nekaj zasvojljivega je na temu, da ustvariš svojo virtualno družinico in pri tej nadzoruješ čisto vse aspekte njihovega življenja: od poležavanja doma na kavču, do učenja, igranja kitare, zmenkovanja in odhajanja na delo ter napredovanja v karieri. Čudno pa je, da se zdi ta igra perfektna za prenosno konzolo Nintendo Switch, a je založnik tja nikoli ni in je očitno tudi ne namerava pripeljati.

The Sims 4 postajajo brezplačni 18. oktobra in to na PC-ju, PS4, PS5, XO in XSX. Na isti datum bo ob 19.00 razvijalec Maxis pripravil poseben prenos v živo Behind the Sims Summit, tega pa boste lahko spremljali na YouTubu ali Twitchu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime