SEGA presenetila in čez noč izdala obe Judgment igri za PC

Oboževalci japonske serije Yakuza te dni uživajo na polno. Založnik SEGA je namreč v preteklih dveh dneh razkril načrte glede te franšize, ki je bila sprva popularna samo na azijskem trgu, a je zdaj postala igrana tudi na Zahodu, kar gre verjetno na račun tega, da je založnik te igre izdal tudi na Steamu.

Tako se lahko zdaj na PC-ju zabavamo kar v osmih Yakuza igrah in če vas je morda ta franšiza od vedno zanimala, a ji nikoli niste ponudili priložnosti, potem je igranje najbolje začeti z igro Yakuza 0, ki nas vrne v osemdeseta, tam pa si bomo ogledali zgodovino protagonista Kiryuja, ki ga nato spremljamo skozi skoraj vse nadaljnje igre, medtem ko je se v sedmem delu Like a Dragon dogajanje preselilo izza ramena drugega junaka.

Yakuza igre so postale tako popularne, da je SEGA razvila ločeno serijo Judgment. Ta je igralno skoraj povsem ista kot Yakuza, le da tukaj spremljamo življenje Yagamija, ki je bil včasih odvetnik, a je moral zaradi zavožene kariere presedlati na poklic detektiva. Tudi v tej igri smo se sprehajali skozi mesto Kamurocho in spremljali smo zanimivo detektivsko zgodbo, ki se je ukvarjala s celo vrsto umorov. Kasneje smo dobili še nadaljevanje Lost Judgment, kjer je glavno vlogo zopet zastopal Yagami, tokrat pa je bila naša naloga razkriti krivca za samomor dijaka na srednji šoli.

SEGA je dolgo želela igri preseliti tudi na PC, a so naleteli na težave z agencijo, ki nadzoruje glas in stas igralca Takuya Kimura. Zaradi teh zapletov je celo grozilo, da bo morda Judgment serija prenehala dobivati nove dele, a očitno se je zdaj vse razrešilo.

Založnik je namreč praktično čez noč na Steam poslal tako izvirno igro Judgment, kot njeno nadaljevanje Lost Judgment. Prvi del zase zahteva 40 €, medtem ko boste za Lost Judgment morali odšteti kar polno ceno 60 €. Če vas morda mikata obe igri, ju lahko kupite v paketu za 99 €, kar je nekaj prihranka, saj s tem dobite dostop tudi do razširitve The Kaito Files, ki drugače stane 30 €.

Dobrih novic s tem še ni konec. SEGA je namreč prav tako najavila polno nadaljevanje Yakuza 8, ki bo po novem nosil ime Like a Dragon 8, saj se bo založnik s tem znebil predpone Yakuza, igro pa lahko pričakujemo šele enkrat v 2024. Poleg tega je bila napovedana še predelava igre Like a Dragon: Ishin!, ki bo znane like serije postavila v antične čase Japonske, z njo pa se bomo pozabavali februarja 2023.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime