Half-Life 2 lahko zdaj v celoti odigramo na VR napravah

Ko nas je razvijalec Valve leta 2020 odpihnil s svojo novo igro Half-Life: Alyx, nas je veliko mislilo, da bo njegova naslednja poteza predelava drugega dela v VR perspektivo. To bi bilo navsezadnje logično in niti ne bi zahtevalo tako veliko truda, a Valve je, tako kot vedno, šel v drugo smer in zaenkrat naj bi delal na vrsti novih projektov, a kdo ve, kdaj bo kakšen od teh sploh izšel.

Za delo so tako poprijeli modderji in ekipa zanesenjakov pod imenom The Source VR Mod Team je svoj projekt Half-Life 2 VR končno pripeljala do skoraj končne verzije. Modifikacija je namreč zdaj na voljo vsakemu, ki si lasti originalno igro na Steamu in jo lahko ta trenutek snamete iz sledeče povezave, na Steamu pa uživa nadpovprečne pozitivne ocene.

Razvijalec sicer pravi, da delo še ni dokončano in da je trenutna verzija v odprti beti, a že zdaj je videti odlično in celotno kampanjo lahko odigramo od začetka do konca, pri temu pa sta izvzeta dodatka Episode One in Episode Two, ki potrebujeta še nekaj dodatnega testiranja.

Modderji so nalogo opravili odlično. Predelava namreč ni samo perspektivo preselila v VR okolico in pri tem zaključila, ampak je poskrbela za vrsto igralnih novitet, ki so namenjene specifično igranju v VR-ju. Tako lahko zalogo zdravja in streliva vidimo na rokavici, za izbiranje orožij pa se lahko poslužimo preglednega inventorija, ki spominja na tistega iz Alyxa. Poskrbljeno je bilo tudi za kontrolerje, tako da lahko verno zamahujemo z lomilko in celo poprimemo orožja v obe roki, podprto pa je tudi prosto sprehajanje po prostoru.

Več o modifikaciji si lahko preberete na uradni strani, tam pa lahko tudi vidite, kaj vse namerava prostovoljni razvijalec dostaviti v prihodnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime