Twitch streamer ogoljufal gledalce in druge streamerje za približno 300.000 $

Skozi pretekli vikend se je na Twitchu odvila nova drama, tokrat pa je glavno vlogo zastopal Twitch streamer ItsSliker, ki je v dveh letih ogoljufal druge streamerje in svoje lastne gledalce za okoli 300.000 dolarjev.

Takšni nategi v streamerskem svetu niso nič novega, a za spremembo ta tokrat ni prišel v obliki lažnih kriptovalut, saj je Sliker do svoje prevare pristopil na bolj praktičen način in se lotil spletnega beračenja. Sliker je namreč kontaktiral popularne streamerje tipa xQc in svoje podpornike ter jih preko privatnih sporočil prosil, če mu lahko nakažejo kaj denarja. Padel naj bi namreč v težave, saj so mu zaklenili bančni račun, zaradi česar naj ne bi mogel kupiti svoji mami letalske karte do Iraka.

To beračenje je najprej na spletu objavil streamer mikelpee, temu pa je nato sledil cel plaz drugih izpovedi iz strani drugih imen Twitch platforme, oglasili pa so se tudi gledalci. Te je Sliker kontaktiral preko Discorda in njegovi pogovori so zares bizarni, saj je vsakega najprej povprašal po starosti in šele nato prosil za denar: večkrat so bili ti izgovori različni in seveda izmišljeni.

Beračenje se je izkazalo za močno orodje nabiranja denarja, saj se je sčasoma nabralo kar nekaj manjših prispevkov, vsake toliko pa je na trnek ujel kakšno večjo ribo. YouTuber “lukeafk” mu je denimo nakazal 27.000 $ in zdaj še vedno čaka, da bo te denarce dobil nazaj, a je seveda za to bolj malo upanja. A lukeafk jo je odnesel še poceni, saj naj bi bil Silker streamerju Tylerju “Trainwreck” Niknamu dolžan kar 100.000 dolarjev, še bolj pa so tragične zgodbe njegovih sledilcev, ki so mu rade volje nakazovali denar.

Sliker je prste stegoval po komerkoli, pa čeprav je v pogovorih izvedel, da njegov sledilec nima za kruh. Ena od bolj žalostnih zgodb prihaja iz strani gledalca, ki se je odrekel denarju, ki ga je potreboval za svoje lastno zdravljenje raka. Več slik iz Discord pogovorov si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Po vseh obtožbah je Sliker končno uradno spregovoril in priznal je, da je vse res. Streamer naj bi se že dolgo boril s težavami zasvojenosti od spletnega hazardiranja – vse skupaj se je začelo s skini znotraj igre Counter-Strike: Global Offensive in se je nato preselilo tudi drugam, vse to pa mu je seveda hitro izčrpalo račun. Svoja dejanja obžaluje, a kakšnega načrta za povrnitev vse prizadejane škode očitno nima.

Morda pa za oškodovance vendarle ni vse izgubljeno. Oglasila sta se streamerja xQc in Ludwig, ki nameravata povrniti denar vsem tistim, ki jim je Sliker izmaknil denar. Kako se bosta tega lotila še ni povsem jasno, a xQc je zapisal, da to ne bo hiter postopek, saj je v nič šlo okoli 300.000 dolarjev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime