Hrvati za igro SCUM pripravili napovednik, ki bi ga lahko kdo označil za seksističnega

Moram vam povedati, da so moje spominske celice skorajda povsem pozabile na igro SCUM. Tega se malce sramuje, saj na njej dela hrvaški razvijalec Gamepires, ti pa so mi na hrvaškem sejmu Reboot ponudili kozarček kar hude žganice. A morda krivda ni samo moja, saj je bil SCUM ob svojem izidu leta 2018 kar velika uspešnica, a razvoj se je nato nadaljeval po polžje in štiri leta kasneje je igra še vedno v sistemu Zgodnjega dostopa.

Je pa Hrvatom treba čestitati, da nad razvojem niso obupali in ta preživetvena igra, ki se dogaja na zanimivem otoku, polnem zapornikov, je napredovala do verzije 0.7.5. Ta je vpeljala cel kup novosti in prepotrebnih popravkov, Gamepires pa je vse skupaj pospremil z zanimivim napovednikom, ki za leto 2022 potrebuje kar nekaj poguma.

Nova posodobitev se namreč imenuje Call of Beauty, njena glavna značilnost pa je možnost ustvarjanja naprednih ženskih likov, ki bodo zdaj nosile bolj realistične obraze in modele, ki se bodo ponašali z bolj vernimi animacijami. Napovednik je narejen v slogu videospota Satisfaction, ki ga je 10 let nazaj na YouTube pripeljal glasbenik Benny Benassi, SCUM-ov napovednik pa povzame kadre, a žal zamenja glasbeno podlago.

Vsekakor je novi napovednik nase privlekel nekaj oči, saj takšnega oglaševanja, kjer pred kamero skačejo razgaljena ženska telesa in njihova usta večkrat ponovijo besedo “Blow”, ne vidimo pogosto, še posebej v svetu videoiger. Komentarji pod videom so zaenkrat pozitivni, a slej kot prej se bo oglasil kdo, ki bo napovednik označil za seksističnega, čemur bo sledilo kreganje na Twitterju.

Poleg prenovljenih ženskih likov je posodobitev prinesla tudi optimizacijo mesta Samobor, a razvijalec je moral za to žrtvovati nekaj zgradb, ki jih zdaj ne moremo več raziskovati. Razvijalec pravi, da je to samo začasno in se zna spremeniti v prihodnosti, a kakšnega datuma končne izida zaenkrat še nismo dobili.

SCUM si lahko pridobite na Steamu, igra pa je trenutno znižana za 40 % na 17,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime