Elden Ring bo postal namizna igra

Če smo za letos prepričani, da bo ena igra pobrala skoraj vse lovorike z naslovom “Game of the Year” je to zagotovo Elden Ring. Zadnji naslov razvijalca FromSoftware bi verjetno izstopal tudi v z igrami naphanem letu 2023, letos pa je ob bolj suhi letini postal eden najbolj igranih naslovov.

FromSoftware zaenkrat ni napovedal nobenih načrtov glede kakšnih dodatkov ali DLC-jev, bo pa igra doživela predelavo in sicer v svet namiznih iger. Za to selitev v fizično obliko bo poskrbelo podjetje Steamforged Games, ki je leta 2016 že spočelo podoben projekt: takrat so v namizno obliko preselili Dark Souls, za katerega so na Kickstarterju postavili cilj 55.000 $, na koncu pa so zbrali 4 milijone zelencev.

Za Kickstarter so se odločili tudi pri snovanju Elden Ringa, ki ga Steamforged Games opisuje kot sodelovalno igro za 1-4 igralce, namizna igra pa bo vsebovala igralne mehanike, ki smo jih našli tudi v digitalni verziji. Na začetku bomo izbrali igralni razred ter se kot “Tarnished” sprehodili skozi čudovit svet Elden Ringa, ki nam bo na pot postavil nekatere znane lokacije in sovražnike, ki smo jih spoznali skozi preigravanje originala.

elden ring

Vse to bodo seveda krasile tudi čudovite figurice in eno od teh smo že lahko ugledali: gre za Margit, The Fell Omen, ki je v kampanji prvi pravi šef, ta pa je igralcem kravžljal živce in preizkusil njihove reflekse ter nabrano opremo. Koga bomo še vse videli v namizni igri Steamforged Games ni želel izdati, a v opisu je omenjen navaden vojak Godrick Soldier in Godrick The Grafted.

Kickstarter stran je že postavljena, a kampanja se še ni začela, tako da zaenkrat ne vemo, kakšno ceno bo zahteval razvijalec in kdaj lahko namizno igro pričakujemo. Glede na to, da ima kampanja že zdaj preko 15k sledilcev, se za njen uspeh najbrž ni treba bati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime