NVIDIA predstavila novo orodje, ki bo omogočalo vpeljavo ray tracinga v starejše igre

NVIDIA na včerajšnji konferenci ni napovedala samo pregrešno dragih grafičnih kartic, ampak si je čas vzela tudi za predstavitev hudo zanimivega orodja z imenom RTX Remix. To bo olajšalo življenje vsem tistim pridnim modderjem, ki vložijo mesece, če ne celo leta življenja v prostovoljno višanje tekstur starejšim igram, na katere je razvijalec pozabil ali pa se jim kaj takšnega finančno ne splača.

RTX Remix je za delovanje dokaj preprost, saj je za delovanje dovolj to, da zaženemo kakšno starejšo igro in njene teksture in stopnje naložimo v USD oziroma Universal Scene Description. Nato skočimo v program Blender ali Unreal Engine in tej prenovimo osvetljavo ter tako omogočimo ray tracing učinke, a možne so tudi bolj konkretne spremembe. Remix zna namreč preko algoritmov umetne pameti predelati vse teksture v višje ločljivosti, vse to pa narediti tako, da je končna izrisana tekstura verna originalu, le da vsebuje veliko več podrobnosti.

NVIDIA je za prikaz nove tehnologije izrabila igro The Elder Scrolls: Morrowind, ki je glede modifikacij eden najbolj popularen izdelkov v zgodovini igričarstva. Kratki demo je naravnost neverjeten, saj bodo lahko modderji v relativno kratkem času spočeli čisto prave predelave, ki bi prej zahtevale leta razvoja ali pa uradno podporo iz strani založnika. Remix bo omogočal tudi enostaven izvoz modifikacij in delitev teh na popularnih straneh, kot sta denimo Nexus Mods in ModDB, Remixovi modi pa naj bi bili tudi kompatibilni z že prej obstoječimi modifikacijami.

Kako lahko zadeva izpade, če se jo lotijo profesionalne roke, nakazuje uradna predelava legendarne igre Portal, ki sta jo v partnerstvu spočela NVIDIA in Valve. V napovedniku vidimo, da bo Portal vseboval res realistično osvetlitev, ta pa bo predmetom sledila tudi skozi ustvarjene portale, kar je zagotovo spočelo pravo zmedo pri programiranju. Portal bo takšne ray tracing učinke dobil preko brezplačne posodobitve, a datuma izida še nimamo.

Prav tako ne vemo, kdaj točno bo RTX Remix izšel, saj smo dobili samo datum “kmalu”, na sledeči povezavi pa se lahko prijavite za obvestila, ko bo orodje na voljo za prenos.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime