Popularni YouTuber Dunkey zagnal lastno založbo za izdajanje indie iger

Ime Dunkey je znano praktično vsakemu igričarju, ki je kdaj zagnal YouTube in si je v tistem trenutku zaželel nekaj smešne vsebine iz sveta videoiger. Ta YouTuber je namreč pravi komik in je tudi eden od redkih ustvarjalcev video vsebine, ki zna dostaviti smešne in zabavne posnetke, a se hkrati zna spustiti v kakšne globlje kritike, ki so čisto prave video recenzije.

Dunkey nas tako zabava že 11 let, v nedavnem videu pa je napovedal nove cilje svoje kariere. Skupaj s svojo ženo Leah sta namreč započela novo znamko založništva BigMode, njun cilj pa je pomagati pri razvoju in splavitvi obetajočih indie naslovov.

Video nosi komično noto, a njegovo bistvo je promocija tega novega sistema založništva, ki bo pod svoje okrilje vzel samo tiste igre, ki nosijo nekaj potenciala. Dunkey pravi, da ima dovolj sedenja na klopi in čakanja na dobre igre, zato se je odločil stvari vzeti v svoje roke, sit pa je tudi enih in istih klonov ter dolgočasnih iger iz strani večjih založnikov, zato želi sam spremeniti določene dele industrije.

Dunkey je sicer čisto zabaven YouTuber, a zdi se, da se je v to novo poslovno prakso podal z določeno mero optimizma. V videu večkrat izpostaviti, da je v 11 letih preigral ogromno iger, a to ni ravno recept za uspešno poslovanje v svetu indie iger, ki za svoj razvoj že dlje časa zahtevajo bogat proračun. Dunkey je preko YouTuba zaslužil že ogromno denarcev, vendar pa jih zna tudi brž izgubiti, saj uspešne indie zadeve ne stanejo več samo nekaj tisočakov, ampak tudi nekaj milijonov.

YouTuber je v svojem video nagovoru še izpostavil, da so se v BigMode potrudili sestaviti karseda ugodne pogodbe za razvijalce, a kakšnih podrobnosti ni navrgel. Nekateri indie razvijalci, kot je Rami Ismail so tako že opozorili, da je Dunkeyjeva poteza sicer dobrodošla, a da je v njej kar nekaj lukenj, ki jih je pred podpisom pogodbe dobro najprej dobro preveriti.

Dunkey na koncu zaključi, da prijave za partnerstva že sprejemajo na uradni strani, a da nameravajo sprejeti samo kandidate s potencialom.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime