VR naprava Meta Quest 2 končno dobiva konkurenco in to iz strani TikToka

Očitno prihodnost VR naprav tiči v rokah družabnih omrežij – vsaj kar se tiče prostoročnega in PC igranja. VR je sicer ob rojstvu ponujal kar nekaj konkurenčnosti različnih podjetij, a praktično edini, ki še razvija nova očala, je podjetje Meta, ki je preko izdelka Meta Quest 2 mahanje po navideznem prostoru približala tudi bolj splošnim uporabnikom. Za to je Meta porabila ogromno denarja, saj je bilo treba najprej omogočiti brezžično uporabo in ob tem ohraniti dobro ceno, ki je bila šele nedavno nekoliko povišana.

Meta pa zdaj očitno končno dobiva pravo konkurenco in na prste ji bo stopil TikTok – hitro rastoče družabno omrežje, ki Meti že zdaj krade uporabnike iz Instagrama in Facebooka. TikTok si lasti ByteDance, ta pa je v namene razvoja VR naprav kupil razvijalca Pico, partnerstvo pa je pripeljalo do nedavno razkrite VR naprave Pico 4.

Pico 4 bo, tako kot Quest 2, povsem brezžičen, vseboval bo dva zelo podobna krmilnika in štiri zunanje kamere. Znotraj očal bomo našli procesor Qualcomm XR2 in grafični čip Adreno 650, to pa bo podpiralo 8 GB pomnilnika, za shranjevanje pa se boste odločali med 128 GB in 256 GB verzijo.

Odlične bodo tudi leče. Ekrančka sicer ne bosta OLED ampak LCD, ampak bosta ponujala ločljivost 2160 x 2160 na vsako oko, kar je izboljšava napram Quest 2, ki se ustavi pri 1832 x 1920. Frekvenca osveževanja bo znašala 90 Hz, kar je manj od njegovega konkurenta, ki je preko posodobitev dosegel impresivnih 120 Hz. Vidni kot bo znašal 105 stopinj.

Bo pa Pico 4 precej lažji, saj bo njegova teža znašala vsega 295 gramov, na zadnji strani pa bomo našli 5300 mAh baterijo, ki bo pri enem polnjenju poskrbela za 3 ure zabave.

Poskrbljeno bo tudi za igre. Trgovina bo vsebovala 165 naslovov, med njimi take uspešnice kot so The Walking Dead: Saints & Sinners in Just Dance VR, seveda pa bo ByteDance poskrbel tudi za integracijo TikToka, tako da boste lahko gledali ogromno posnetkov v 360-stopinjskem formatu.

Pico 4 bo konkurenčen tudi po ceni. Za 128 GB verzijo boste odšteli 429 € in za 256 GB 499 €, ByteDance pa bo nova očala na trg poslal 18. oktobra. Za razliko od sorodnih izdelkov bomo zadevo najprej prejeli Evropejci in sicer se bo izdelek pojavil v 15 državah, med katerimi pa naše Slovenije ni. Kako bo poskrbljeno za druge regije še ni čisto jasno, a morda lahko preizkusite srečo v uradnih trgovinah, ki jih najdete na strani izdelka.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime