ASUS prihodnost svojih prenosnikov vidi v zaslonih OLED

Slaba dva tedna nazaj nas je podjetje ASUS zvabilo na konferenco Performance Day, ki so ga spočeli v partnerstvu z Intelom, mesto dogajanja pa je bila tokrat Hrvaška – natančneje smo se podali na prelestna Plitvička jezera. Še vedno se sicer nisem opomogel od šokantnega razkritja, saj ne samo, da Plitvička jezera niso za ogled brezplačna, ampak Hrvati po osebi zahtevajo kar 40 € po glavi, s tem pa dobite dostop do nepregledne gneče ljudi, ob jezeru pa se lahko sprehajate samo dopoldne.

No, pomen druženja ni bilo razkazovanje hrvaških lepot, ampak razglabljanje glede prihodnosti podjetja ASUS, ki je glede na vse povedane besede, zaenkrat izjemno svetla.

ASUS je v vzhodnem delu Evrope najhitrejše rastoče podjetje na področju PC-jev in prenosnikov, številke analitičnega podjetja IDC pa pravijo, da se ASUS na področju prenosnikov z zasloni OLED ponašajo kar s 68 % delom trga. To je presenetljiva številka, a podjetje po drugi strani na tem področju nima resne konkurence, saj je v vse svoje serije prenosnikov Vivobook, Zenbook, Studiobook, Flow, TUF, Strix in Flow vpeljal OLED prikazovalnike in tega se nameravajo držati tudi v svojih prihodnjih modelih.

OLED zasloni so sicer malce dražji od navadnih LCD-jev, a ASUS pravi, da so to razliko pripravljeni vzeti v zakup, saj je slika preprosto fenomenalna in neprimerljiva z drugimi tehnologijami. Pravijo tudi, da so skrbi glede največje pomanjkljivosti OLED-ov, “burn in”, odveč, saj do sedaj še niso prejeli kakšnih poročil o masovnih reklamacijah takšnih zaslonov.

ASUS je še dodal, da največ poudarka pri razvoju dajejo na tista področja, ki strankam največ pomenijo. Zanimiva raziskava iz leta 2019 je povprašala stranke 10 držav, kaj jim pri nakupu prenosnika največ pomeni. Zanimivo je, da med prvimi štirimi razlogi ni bila našteta cena, ampak je na prvo mesto bila postavljena zmogljivost, temu pa je sledila baterija, kakovost materialov in zaslon.

Kar se tiče zmogljivosti so v svoje najnovejše prenosnike vgradili Intelove procesorje 12. generacije, ki so po optimizaciji za 2,5x in 2,7x hitrejši od 11. generacije. Večjim mišicam navkljub pa še vedno vztrajajo, da morajo biti prenosniki tanki, za te namene pa so izboljšali tudi svojo tehnologijo hlajenja, kjer največ štejejo predelane vetrnice, ki so zmožne boljšega in hitrejšega odvajanja toplote.

ASUS je na koncu še navrgel, da bodo 15,6-palčni zasloni postali stvar preteklosti, saj jih bodo nadomestile 16-palčne verzije, v svoji prihodnosti pa vidijo tudi ukvarjanje z “metaversom” in podporo tehnologije 6G.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime