Epic Games podarja igri Ark: Survival Evolved in taktični RPG Gloomhaven

Ljubitelji dinozavrov, končno je napočil vas čas. Založnik Epic Games se je namreč za ta teden odločil brezplačno ponuditi igro Ark: Survival Evolved, ta pa se vrti predvsem okoli ukvarjanja z ogromnimi plazilci, ki jih lahko lovite ali pa uporabite za priročna prevozna sredstva.

Ark sicer ponuja veliko več od gledanja dinozavrov. Gre za dokaj star naslov, ki je najprej leta življenja prebil v sistemu Zgodnjega dostopa, verzija 1.0 pa je nato izšla leta 2017. Tole je preživetven naslov, ki s sabo potegne tudi večigralski svet, tako da v neki samotarski izkušnji ne boste ravno uživali. Vendar pa so igralne mehanike po letih dodajanja vsebine zdaj povsem solidne in poleg prej omenjenega ukvarjanja z ogromnimi in lepo animiranimi plazilci, se boste ukvarjali tudi z gradnjo baze, prvoosebnim streljanjem in skrbjo za merilnike raznih potreb kot sta lakota in žeja, kar je tudi standard preživetvenih naslovov.

Epic Games je sicer Ark: Survival enkrat že brezplačno podelil in sicer se je to zgodilo leta 2020, zdaj pa si stvar lahko zopet izmaknete na sledeči povezavi, za nakup pa je na voljo tudi cel kup DLC-jev.

Drugi brezplačni naslov je veliko novejši in sliši na ime Gloomhaven. Zadeva je izšla lani in je v bistvu predelava namizne igre, ki jo lahko podoživimo skupaj s še tremi prijatelji. Na voljo je 17 unikatnih igralnih razredov, različne temnice in tisoče veščin, urokov in koščkov različne opreme. Gloomhaven je potezni RPG, a ne pričakujte nekaj v slogu Divinity: Original Sin, saj tule bitke lahko trajajo tudi do ene ure in veliko je zanašanja na mete kock. Potrebna je potrpežljivost in poznavanje igralnih sistemov, saj boste drugače hitro utrpeli poraz in v nič bodo šle ure igranja. Če vam vse to odgovarja, potem brž po svojo kopijo semle.

Obe igri bosta brezplačni do četrtka, 29. septembra, takrat pa bosta ponudbo zamenjali igri Drone Racing League Simulator in Runbow.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime