Tudi Slovenijo obnorela nova serija o grozljivem serijskem morilcu Dahmerju

Pretočni servis Netflix ima nekakšno nezdravo obsesijo s preučevanjem najbolj slavnih serijskih morilcev v zgodovini ZDA. Veliko prahu so denimo dvignili s serijo Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, ki je orisala zgodovino serijskega morilca Teda Bundyja, zdaj pa so z novo serijo DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story pod drobnogled vzeli zloglasnega Jeffreyja Dahmerja.

Ta je svoja pobijanja izvajal med 1978 in 1991, spravljal pa se je na mlajše homoseksualne moške. Njegova “kariera” obsega 17 takšnih umorov, serija pa se spravi raziskovati njegovo mladost, ki ga je nato že v mladih letih, tri tedne po opravljeni maturi, pripeljala do prve žrtve – takrat 19-letnega štoparja Stevena Marka Hicksa. Od tu naprej je Dahmer samo še nadaljeval s svojo morijo, ki jo je izvajal kar 13 let, a ne takoj. Naslednji njegov umor se je namreč zgodil šele 9 let kasneje, tako da je svojo slo po ubijanju, vsak za nekaj časa, uspešno potisnil navzdol.

Posebnost Dahmerja tiči v njegovi sreči, saj ga je policija večkrat praktično zasačila z žrtvijo, a se jim je vedno izmuznil. Najbolj slavna je denimo ena od njegovih žrtev, ki je bila takrat stara samo 14 let, a ji je uspelo pobegniti izven morilčeve sobe na cesto. Konerak Sinthasomphone je nato celo dobil pozornost policije, a ta je bila do njega sumljiva, saj je bil nag in prekrit s krvjo. Dahmerju je nato uspelo policista prepričati, da je Konerak njegov fant, v začetku devetdesetih pa je bila homofobija še kako živa in policista John A. Balcerzak in Joseph P. Gabrish sta želela držati prste stran, tako da sta žrtev praktično prepustila zloglasnemu morilcu. Mimogrede: John A. Balcerzak  se je iz policije upokojil borih 5 let nazaj in za ta svoj spodrsljaj ni plačal nobene resne cene.

Serija je polna takšnih zanimivosti in zadeva je hitro pridobila na popularnosti tudi pri nas, saj je to trenutno najbolj gledana serija. Glavno vlogo je prepričljivo odigral Evan Peters, ki se ga spomnimo predvsem iz serije American Horror Story, za Dahmerja pa je opravil cel kup predpriprav – med drugim si je pozorno ogledal tudi Dahmerjev slavni intervju z novinarjem Stonom Phillipsom, ta pa je takrat že obsojenega morilca obiskal za zapahi.

Kljub kakovosti serije pa se nekateri pritožujejo nad poveličevanjem Dahmerja, ki je bil prava pošast, saj je bil tudi kanibal. Sorodniki žrtev so namreč še danes živi in zagotovo jim ni ravno všeč gledati ekranizacije moritev svojih najbližjih. Po drugi strani pa Američani na račun serijskih morilcev že dolgo služijo: preko spleta lahko denimo za 40 $ kupite vstopnice za turo, ki vas sprehodi po istih ulicah, kjer je Dahmer izmaknil 7 svojih žrtev.

Če vam je po godu takšna vsebina, potem ima Netflix za vas bogat jedilnik. Prej omenjeno serijo o Tedu Bundyju smo že omenili, še boljša pa sta dokumentarca Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes in Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime