Intel najavil datum izida in ceno svoje prve grafične kartice Arc A770

Intel je že dolgo nazaj napovedal vstop na trg grafičnih kartic, po letih razvoja pa so sedaj končno vse svoje inženirske pogruntavščine zapakirali v končni izdelek, ki je bil včeraj predstavljen na dogodku InnovatiON.

Nova serija grafičnih kartic bo nosila ime Arc, ta pa bo sestavljena iz treh različic: Arc A770, Arc A750 in Arc A580, Intel pa si je zaenkrat vzel samo za najmočnejšo izvedenko Arc A770 in navrgel nekaj njenih tehničnih specifikacij.

Arc A770 bo moč kupiti v 8 ali 16 GB izvedbi, procesorska ura pa bo obratovala pri 2100 Mhz, za svoje delovanje pa bo zahtevala 225 W električnega soka.

Kar se tiče obratovanja v igrah, Intel ni želel izdati kakšnih resnih testov in primerjav. Jasno je, da Arc A770 ne bo mogel tekmovati z nedavno napovedano 4. generacijo RTX grafičnih kartic, ki jih je nedavno predstavila NVIDIA in to je jasno tudi Intelu. Njihova tarča se nahaja drugje in sicer v popularni grafičnih kartici RTX 3060, ki ji Intel zna izmakniti krono najboljše grafične kartice glede na ceno in zmogljivost. Arc A770 bo namreč veljal 329 $, kar je na ravni maloprodajne cene RTX 3060, le da je s takšno cenovno nalepko v realnosti ne boste našli.

Intel pravi, da je Arc A770 v raytracingu za 65 % hitrejši od konkurence, ni pa razjasnil, kdo je ta konkurenca in iz katere igre so potegnili te številke.

Dobili smo tudi datum izida. Ta se bo zgodil že 12. oktobra, a takrat bo na površje splavala samo kartica A770, medtem ko 750 in 580 za zdaj še nimata datuma izida. Glede na to, da bo novembra NVIDIA na prodajne police poslala kartico RTX 4090 in da bo v istem mesecu tudi AMD zagnal prodajo 3. generacijo RDNA grafičnih kartic, bo tole zelo pestra jesen grafične ponudbe.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime