PS5 ekskluziva Sackboy: A Big Adventure uradno prihaja tudi na PC

Sony nadaljuje s selitvijo svojega impresivnega kataloga ekskluziv, ki so bile včasih zavezane samo njihovim lastnim konzolam PlayStation. Zadnjo takšno predelavo je doživel odlični Spider-Man, zdaj pa je napočil čas, da svojo prvo selitev doživi tudi franšiza Sackboy.

To je dokaj pomembna predelava, saj je Sackboy od vedno veljal za nekakšno maskoto PlayStationov, Sony pa s to potezo sporoča, da s selitvijo svojega ekosistema misli resno in da bo na tem področju predstavljal pomembno konkurenco Microsoftu.

Sackboy: A Big Adventure je bil eden tistih naslovov, ki je izšel skupaj s konzolo PlayStation 5 in igralci smo takrat začudeni gledali v čudovito platformsko avanturo, ki je v glavno vlogo postavila pletene pajace, ti pa so se nato spustili skozi vrsto stopenj, ki niso bile preveč zahtevne in so bile namenjene starejši in mlajši publiki. Ravno zaradi tega je hudo prav prišel tudi vgrajeni sodelovalni način, tako da sta se lahko za enim televizorjem hkrati pozabavala dva igralca, za reševanje nekaterih preprek pa bo treba tudi skupno sodelovanja.

Predelava za PC bo ohranila vse to, a bo s sabo prinesla še nekaj dodatnih bonusov. Podprta bo ločljivost 4K in 120 sličic na sekundo, slika pa se bo tudi prilagodila širokim zaslonom z razmerjem 21:9, NVIDIA pa bo tehnologije DLSS poskrbela za tekočo izkušnjo igranja. Kakšne nadgradnje tekstur zgornji napovednik ne omenja, a igra je bila že tako videti čudovita in polna podrobnosti, da česa takšnega niti ne potrebujemo.

Sackboy: A Big Adventure izide 27. oktobra, na Steamu in Epic Gamesu pa že sprejemajo prednaročila, a žal bo treba za predelavo odšteti polnih 60 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime