Amazon predstavil bralnik Kindle Scribe, ki poleg branja omogoča tudi pisanje

Trgovski gigant Amazon je na svojem nedavnem dogodku, ki se je tikal njegovih prihajajočih naprav, predstavil evolucijo svojega dolgoletnega bralnika Kindle. Gre za eno njihovih najbolj priljubljenih naprav, ki jo redno posodabljajo in ji dodajajo razne bonuse, kot je denimo boljša ločljivost, hitrejše obračanje strani in bolj očem prijazna osvetlitev stranic.

Kindle Scribe pa se bo od dosedanjih izdelkov razlikoval po temu, da bo to prvi njihov bralnik, ki bo poleg branja uporabniku ponujal tudi pisanje. To bomo izvajali preko posebnega pisala, ki bo na voljo v navadni ali pa Premium izvedbi, vsaka od teh pa bo nosila svojo ceno. Pisanje in risanje bo na navadnem pisalu zadostilo skoraj vsem vašim potrebam, Premium pa bo vseboval še poseben gumb za bližnjico in radirko, ki se bo nahajala na vrhu. Oba pisala bosta namagnetena in ju bomo lahko enostavno priložili ob bralnik.

Kindle Scribe bo naravnost ogromen. Zaslon bo vseboval enako ločljivost kot nedavno izdani Paperwhite, torej 300 ppi, a površina bo precej bolj obsežna, saj Scribe v premer znaša kar 10,2 palca, medtem ko je Paperwhite veliko manjši in se ustavi pri 6,8 palca. Večja površina je po drugi strani logična, saj za pisanje in risanje preprosto potrebujete večje platno in glede na videno, bo takšno čečkanje prišlo na Scribu zelo prav. Označevali bomo lahko razne zapiske znotraj knjig, si delali opombe, risarili okoliško naravo ali pa zadevo uporabili za poslovne namene, kot je denimo podpisovanje nalogov.

Kindle Scribe izide 30. novembra, Amazon pa zanj zahteva 369,99 €. Na voljo so tudi dražje variante, ki vam prinesejo Premium pisalo in več prostora za shranjevanje, a menimo, da bo marsikoga zadovoljila že osnovna, 16 GB inačica.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime