Za 100 € boste lahko na Twitchu zapisali komentar, ki ga bo streamer zagotovo opazil

Če ste kdaj gledali kakšen prenos v živo preko popularnega streamerja, potem ste zagotovo že opazili, da je pogovorno okno v bistvu ena velika zmeda. Ko se na en kanal spusti tisoče gledalcev in ima vsak od njih nekaj za pripomniti, potem stavki letijo iz leve in desne, pogovorno okno pa postane pravi slap črk in emotikonov, ki jih je praktično nemogoče spremljati kot gledalec, kaj šele kot streamer, ki je zraven zaposlen še z drugimi opravili.

Kako torej privleči pozornost streamerja? No, nekateri od njih so se premeteno spomnili glasnih opomnikov, ki v zameno za donacijo vaš komentar izrišejo čez cel zaslon. Twitch je zdaj začel testirati svojo lastno, malce bolj elegantno rešitev, imenovano Elevated Chat, ta pa po funkciji spominja na YouTubovo lastno pogruntavščino Super Chat.

Elevated Chat bo vseboval več kategorij in ima dokaj preprost namen. V zameno za dinarčke bo vaš komentar izpostavljen bodisi na samem pogovornem oknu ali pa na spodnji strani videa, zanimiva pa je cena takšne storitve. Gre namreč po sistemu več plačaš, dlje bo komentar viden in tako boste za 30 sekund izpostavljenega komentarja plačali 5 €, za 2 minuti 50 €, za dve minuti in pol pa bo treba odšteti kar 100 €. Ta sistem naj bi gledalcu zagotovil, da bo njegov komentar streamer videl in prebral, kar je za nekatere smisel obstoja na tem planetu.

twitch

Seveda pri temu sistemu obstajajo tudi luknje in zna se zgoditi, da v komentar vložite ogromno truda, plačate stotaka, ravno takrat pa se streamer vstane in gre za nekaj minut na veliko potrebo, vaše besedilo pa bo ta čas žalostno samevalo na ekranu, popolnoma ignorirano.

Elevated Chat bo najprej na voljo v fazi testiranja, omogočen pa bo samo tistim streamerjem, ki bodo v to novost povabljeni. Naenkrat bo lahko na zaslonu pokazan samo en tak “elevated” komentar in če bo naenkrat plačalo več ljudi, potem bodo ti postavljeni v čakalno vrsto.

Eksperiment takšnega komentiranja bo trajal štiri tedne, nato pa se bo Twitch odločil, če je zadeva dovolj dobičkonosna, da se omogoči za vse streamerje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime