Beyond Good and Evil 2 je v razvoju že 15 let, kar je celo več od igre Duke Nukem Forever

Igra Duke Nukem Forever se v zgodovino ni zapisala zaradi svoje kvalitete, ampak je tam pristala na račun svojega burnega razvoja, ki je trajalo kar 14 let. Razvijalec 3D Realms nas je leta 1997 naravnost odpihnil s prvim napovednikom, ki je prikazal nekaj fenomenalnega, a žal se nato ta njegova vizija ni nikoli uresničila in ko je igra leta 2011 končno izšla, je bila povsem drugačna od originalnih načrtov, pod njo pa se je podpisal tudi povsem drug razvijalec Gearbox.

Duke je bil v razvoju toliko časa, da je sčasoma postal tarča posmeha in strah vsakega razvijalca je bil, da bi ob uvedbi preveč visokoletečih načrtov postal novi Duke Nukem Forever. Tri leta pred svojim končnim izidom pa je Duke Nukem dobil konkurenco, čeprav tega takrat ni nihče pričakoval. Ubisoft je namreč leta 2008 izdal prvi napovednik za igro Beyond Good and Evil 2 ter se tako zavezal k nadaljevanju igre, ki je bila sicer kvalitetna, a nikoli ni bila neka neverjetna platformščina, ki bi za razvoj potrebovala milijone evrov.

A ravno v to past se je nekako ujel Ubisoft in po prvem napovedniku je Beyond Good and Evil 2 skočil v tako imenovani “razvojni pekel”. Razvojna ekipa, ki jo je, tako kot v originalu, vodil Michel Ancel, je neprestano spreminjala vidike razvoja in svojo obsežnost, datum izida pa se je premikal iz meseca v mesec in nato iz leta v naslednje leto. Beyond Good and Evil 2 je svoj zadnji napovednik prejel leta 2018, a takrat je igra izgledala povsem drugače, kljub obljubam o normaliziranju razvoja pa je projekt očitno zopet zgubil zagon.

Ubisoft je vmes šel tudi čez nekaj pretresov. Leta 2020 je podjetje zapustil Michel Ancel, kasneje pa so se pojavile obtožbe glede seksualnega nadaljevanja, Ancel pa naj bi bil vmešan v kulturo ustvarjanja sovražne delovne klime.

Zdaj se piše 2022 in spletna stran GamesIndustry je ugotovila, da je Beyond Good and Evil 2 v tem času podrl en zelo zanimiv rekord. Duke Nukem je namreč od svojega prvega napovednika v letu 1997 pa do izida v 2011 potreboval 5.156 dni, medtem ko je 28. septembra od prvega napovednika Beyond Good and Evil 2 preteklo že 5.234 dni. Beyond Good and Evil 2 je tako uradno postala igra z najdaljšim razvojnim ciklom, kar je založniku Ubisoftu zagotovo v ponos.

Beyond Good and Evil 2 tega rekorda ni samo prevzel, ampak ga bo verjetno tudi pošteno presegel. Ubisoft namreč trdi, da je zadeva še vedno v razvoju in projekt je dva meseca nazaj dobil novega glavnega pisca, če pa bi ugibali o datumu izida, bi rekli, da se bo to zgodilo nekje v 2024 ali kasneje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime