Franšiza Fallout praznuje svoj 25. rojstni dan, zato je Fallout 76 cel teden brezplačen

Razvijalec Interplay Entertainment je 10. oktobra 1997 spočel prvi del franšize Fallout in se zapisal v zgodovino. Zelo verjetno se jim takrat sploh ni sanjalo, kakšno uspešnico imajo pod rokami in šele po odličnem odzivu kritikov in igralcev je Interplay ugotovil, da bi bila morda dobra ideja začeti delo na nadaljevanju. Fallout 2 je bil nato po kvaliteti še večji presežek od originala, a žal so se takrat že začele finančne težave Interplayja, zaradi česar drugi del ni bil vse tisto, kar bi lahko bil, trojka, ki je nosila kodno ime VanBuren, pa je bila nato preklicana.

Licenco je nato preko dražbe kupila Bethesda, ki se je hitro lotila izdelave nadaljevanj. Leta 2008 je na svet prilezel Fallout 3, ki je izometričen pogled zamenjal za prvoosebnega, leta 2010 pa je izšel Fallout: New Vegas – razvoj tega je bil zaupan razvijalcu Obsidianu, ta pa je pod svojo streho združil nekaj Interplayjevih programerjev, ki so delali na prvih dveh delih. New Vegas še danes velja za najboljši Fallout a kljub dobrim kritikam je Bethesda sama poskrbela za razvoj četrtega dela, ki je leta 2015 postal zadnji enoigralski naslov znotraj te franšize.

Založnik je nato leta 2018 ustvaril Fallout 76, ki je enoigralsko kampanjo zamenjal za večigralsko in zadeva je na začetku povsem pogorela, a Bethesda je vztrajala in pridno delala na popravkih in vsebinskih posodobitvah, tako da je Fallout 76 danes povsem drugačen kot pa na začetku. Težave sicer ostajajo, saj je spletna koda še vedno neoptimizirana, tako da lahko med streljanjem začutite nekaj zamika, a če si res želite nove post-apokaliptične vsebine, potem se Falloutu 76 splača ponuditi priložnost.

Na račun 25. obletnice bo Bethesda spočela rojstnodnevno praznovanje, ki bo trajalo cel oktober. Fallout 76 bo od danes pa vse do 11. oktobra za igranje povsem brezplačen. Igralci bodo med tem časom lahko uživali v vsej do sedaj izdani vsebini, hkrati pa jih bo ta čas zabaval poseben dogodek Invaders from Beyond, če pa ste nekako pridobili dostop do naročnine Game Pass, potem boste za en mesec prejeli tudi brezplačno naročnino na Fallout 1st. Več informacij o praznovanju najdete na uradni strani.

Po štirih letih bo vsebinsko posodobitev prejela tudi mobilna igra Fallout Shelter, ki je postala tako uspešna, da je kasneje prejela tudi predelavo za PC in je že od začetka za igranje povsem brezplačna.

Prihodnost franšize je zaenkrat žal nejasna. Fallout 5 je bil sicer napovedan, a ta je še tako daleč stran, da se o njem sploh ne splača še razmišljati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime