Nocoj izide Overwatch 2, zato je čas za še zadnje predpriprave

Po letih razvoja je Blizzard končno nared, da na svojih strežnikih omogoči igranje večigralske streljačine Overwatch 2. Izid je tik pred vrati, saj se strežniki odklenejo nocoj ob 21.00 in zato se pred velikim dogodkom splača narediti še nekaj predpriprav in zapisati glavne značilnosti tega nadaljevanja, za katerega je redkokdo prosil, a ga bo vseeno dobil.

Kot prvo se je treba zavedati, da bo Overwatch 2 malce drugačen od svojega predhodnika. Blizzard je nadaljevanje naredil brezplačno za vse igralce, originalna igra pa bo z izidom drugega dela prenehala obstajati oziroma se bo prelevila v drugi del. Overwatch 1 ima trenutno zaprte strežnike, saj poteka nadgradnja, lastniki originala pa boste ob 21.00 samodejno vstopili v nadaljevanje. To hkrati pomeni, da ste samo lastniki prvega dela upravičeni do predčasne namestitve datotek: na Battle.net zaganjalniku ob gumbu Play kliknite kolesce in nato izberite opcijo “Check for Updates”. A igro imate verjetno že posodobljeno, saj se vse to zgodi navadno samodejno, razen če ste ročno izklopili možnost samodejnega posodabljanja. Na PC-ju prenos datotek znaša okoli 50 GB, medtem ko na konzolah okoli 30 GB.

Blizzard sicer prodaja posebno kopijo igre, ki nosi podnaslov Watchpoint Pack. Stane 40 €, v zameno za njo pa boste dobili 1. sezono, heroja Kiriko, nekaj preoblek in 2.000 kovančkov. Tako je, Overwatch 2 vsebuje zdaj kovančke in na njih se čim prej navadite, saj je to glavni način preko katerega bo Blizzard služil denarce v tej igri.

Za igranje boste morali nekaj postoriti tudi na varnosti in sicer boste na svoj Battle.net račun povezati telefonsko številko. Gre se za novo zaščito, ki ji Blizzard pravi Defense Matrix in vaš račun ščiti preko SMS verifikacije. Več o tem si lahko preberete na uradni strani, zavedati pa se je treba, da brez vnosa legitimne telefonske številke igranje ne bo mogoče.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime