YouTube bo očitno za gledanje 4K videov zahteval naročnino Premium

Google zlagoma spreminja svojo platformo YouTube v nekaj, kar bo zadevo priskutilo marsikomu. Pojem YouTuba je bila vedno brezplačnost, kjer nisi samo zastonj gledal vsebine, ampak si jo brez odštevanja evrov lahko naložil gor tudi sam. A ti časi so očitno za nami, saj Google želi platformo spremeniti v pretočni servis, za katerega bo treba odšteti mesečno naročnino.

Ta prihaja v obliki Premiuma, ki mesečno stane 7 €, v zameno zanj pa se lahko rešite zoprnih oglasov, ki ne prihajajo samo več v paru, ampak nekateri uporabniki poročajo o sklopih, ki štejejo po ducat reklam, veča pa se tudi pojavljanje nepreskočljivih oglasov. Google poskuša tudi spremeniti poimenovanje platforme, saj želi brezplačni inačici platforme natakniti ime YouTube Free, kar bi nekako ljudi lažje navadilo na dejstvo, da morajo za svojo zabavo pač trpeti oglase.

Koliko uporabnikov bodo oglasi prisilili v naročnino na Premium ni znano, a Google se očitno ne bo ustavil samo tule. Spletna stran MacRumors namreč poroča, da so nekateri gledalci zdaj opazili, da je pri enih posnetkih ločljivost 4K zaklenjena in je na voljo samo vsem tistim, ki posedujejo naročnino Premium.

Ni še jasno, ali je to zaklenjeno ločljivost YouTube samo testiral ali pa jo namerava spraviti v obtok za vse uporabnike. Prav tako se je ta poziv na Premium naročnino pojavil samo pri nekaterih uporabnikih: dober primer je zgoraj naveden video Lola Marsh – Love Me On The Phone, ki zdaj na YouTubu kaže povsem normalni preklop na višjo ločljivost.

Vseeno pa je to dokaz, da Google razmišlja tudi v smeri zaklepanja ločljivosti. S tem bi ponagajal tudi vsem tistim, ki jim reklame do sedaj niso mogle do živega, saj so preko vtičnikov tipa Adblock in uBlock Origins te težave zaobšli, a zaklenjena ločljivost 4K bo za kaj takšnega veliko trši oreh.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime