Napovedan novi Need for Speed

Franšiza dirkaških iger Need for Speed dandanes ni več tako popularna, kot je bila nekoč, saj se je založnik EA nekako ujel v ponavljanje enih in istih konceptov, ki so kmalu postali utrujajoči. Ni pomagalo niti to, da je založnik nekaj časa vsako leto na trg poslal novo poglavje in igralec lahko samo tolikokrat sodeluje v brezmožganskih uličnih pregonih, preden se mu vse skupaj ne zameri in začne nove dele preprosto ignorirati.

Skratka, serija je začela klicati po konkretnih spremembah, ki bi v igranje prinesle vsaj nekaj svežine in ravno to namerava dostaviti Need for Speed Unbound.

Govorice o novem delu so sicer krožile že nekaj časa in iz zaupljivih virov so prihajale informacije, da naj bi novi Need for Speed povsem zamenjal svoj vizualni slog in realistične teksture naj bi zamenjala anime podoba. To se je na koncu izkazalo za polresnico, saj Unbound resda poseduje drugačen vizualni stil, a še vedno tole nikakor ni anime.

Bolj gre za nekakšno združitev realistične grafike in risankaste podobe, ki je bila nato prevlečena čez nekatere teksture. Avti so tako še vedno videti odlično, medtem ko pa so nastopajoče osebe povsem risankaste, a vizualni slog na koncu pričara izjemno unikatno podobo. Prvi napovednik sicer ne pokaže kaj preveč igranja, a tistih nekaj kadrov pokaže hitro dirkanje, kjer se bo spet vse bleščalo in meglilo, medtem ko bodo v oko bodli vizualno pisani učinki kurjenja gum, svetenja žarometov ter policijskih luči.

Vse skupaj bo poganjala zgodba, ki se na splošno ne sliši preveč zanimivo in bo bolj kot ne samo izgovor za preganjanje po cestah. V neki avtomehanični delavnici se zgodi kraja avtomobila, zaradi česar se skregata dva prijatelja, naš junak pa zaradi tega začne vzpon po ulični sceni mesta Lakeshore, njegov glavni cilj pa bo sodelovanje v ultimativni dirki, ki mu bo nato povrnila izgubljeni štirikolesnik.

Sliši se ravno dovolj trapasto, da bodo naše dirke imele nek smisel in česa več od dirkačin niti ne moremo pričakovati. Vmesne sekvence so videti vzdušne, EA pa je tudi poskrbel za vzdušno glasbeno podlago, kjer bo veliko vlogo igral A$AP Rocky.

Osebno sem pripravljen na novo Need for Speed kampanjo, ki me bo pred zaslonom obdržala vsaj nekaj ur, EA pa obljublja tudi močno večigralsko stran. Unbound izide že letos in sicer 2. decembra, spada pa v novi val iger, ki na Steamu nosijo naslednjo generacijo cenovnih nalepk.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime