Kriptomat pridobil ISO certifikat za zagotavljanje skladnosti in preprečevanje korupcije

Podjetje FintechX OÜ je za svojo Kriptomat platformo za kriptovalute pridobilo ISO 37301 certifikat za zagotavljanje skladnosti in ISO 37001 certifikat za boj proti korupciji.

Kriptomat je prva borza kriptovalut, ki je pridobila ISO certifikat na teh dveh ključnih področjih.

“Kriptomat je zavezan najboljšim praksam in spodbujanju nenehnih izboljšav,” je dejal glavni direktor za poslovanje in integriteto Dejan Davidović. “Novi certifikati dokazujejo našo zavezo, da delujemo kot zaupanja vredna platforma v industriji, ki je prepogosto predmet zastrašujočih novic o prevarah in dvomljivih praksah. Postavljajo visok standard, ki mu morajo slediti tudi druge kripto platforme”.

Novi certifikati potrjujejo vodilni položaj podjetja FintechX pri zagotavljanju najboljših standardov v industriji kriptovalut, Web3 in fintech. Kriptomat je pred tem že pridobil ISO 9001 certifikat za zagotavljanje kakovosti, leta 2020 pa je postal prva evropska kripto platforma, ki je pridobila ISO 27001 certifikat  za upravljanje informacijske varnosti.

Organizacije in posamezniki želijo sodelovati s podjetji, ki jim lahko zaupajo, je dejal Howard Shaw, ki predseduje ISO tehničnemu odboru, ki je razvil standard 37301. “Zaupanje temelji na dobri poslovni kulturi, kjer vsak zaposleni prispeva, ker razume in verjame v pomembnost le-te,” je dejal. “Pri tem so ključnega pomena dobro vodstvo in jasne vrednote, ki morajo prihajati iz samega vrha podjetja.”

Vsi ISO standardi, ki jih uvajamo, so rezultat strateške odločitve vodstva, da s postopnim obravnavanjem ključnih področij gradimo trajnostno poslovanje,” je povedala glavna pravna svetovalka družbe FintechX Irena Dimitrič, ki je vodila uvajanje standardov. “Najprej smo zagotovili, da naše podjetje z uvedbo ISO sistema upravljanja informacijske varnosti odraža našo zavezanost varnemu in zanesljivemu okolju. Kot drugo, smo v letu 2021 naše načelo zavezanosti strankam nadgradili z ISO certifikatom za zagotavljanje kakovosti. Letos smo ob vseh regulativnih spremembah in novih predpisih o preprečevanju pranja denarja v Estoniji želeli dati zgled in javnosti sporočiti našo predanost skladnosti z zakonodajo in protikorupcijskemu okolju.”

Zunanjo presojo, ki je omogočila certificiranje Kriptomat platforme, je opravil slovenski Bureau Veritas, vodilni svetovni ponudnik storitev preskušanja, pregledovanja in certificiranja.

O ISO certifikaciji

Mednarodno organizacijo za standardizacijo (ISO) sestavljajo nacionalni organi za standardizacijo v več kot 160 državah. Mednarodne organizacije, tako vladne kot nevladne, sodelujejo z ISO, da si izmenjajo znanje in izkušnje, ter izberejo najboljše tržne prakse, ki so nadalje zajete v ISO standardih.

Priznanje ISO ne temelji le na trenutni oceni, ki bi dokazovala, da je organizacija v določenem trenutku izpolnjevala zahteve. Certifikati se podelijo organizacijam, ki vzpostavijo prakse in načela, ki zagotavljajo, da se poslovni procesi upravljajo, ocenjujejo in izboljšujejo skozi čas. Štirje certifikati, ki jih je pridobila platforma Kriptomat, odražajo zavezanost dokumentiranju poslovnih procesov, njihovemu rednemu pregledovanju in posodabljanju, da bi tako zadostili spreminjajočim razmeram in nenehno rastočim notranjim pričakovanjem.

O Kriptomat platformi

Kriptomat je bil ustanovljen leta 2018 in je z uvedbo najpreprostejše platforme v Evropi povzročil revolucijo v svetu kriptovalut. Na Kriptomat platformi so digitalne finance tako preproste, da lahko vsi in vsepovsod dostopajo do svobode, pravičnosti in zadovoljstva, ki jih predstavlja kripto. Več sto tisoč strank po Evropi in v 120 državah po svetu zaupa Kriptomat platformi pri nakupu, prodaji, menjavi, zaslužku in vlaganju v kriptovalute.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime