Velma iz Scooby-Dooja je zdaj uradno lezbijka

Ko sem kot paglavec spremljal risanke Scooby-Dooja sem svojo pozornost usmerjal predvsem v spremljanje smešno obarvane detektivske štorije, kjer nam je bilo vedno ob koncu razodeto, kdo je bil tisti glavni zlobec, ki se je cel čas skrival pod masko. Takrat mi ni niti na pamet padlo, da bi se moral ob vsem tem spraševati tudi o spolni usmerjenosti glavnih junakov, ki so jih od vedno zastopali Scooby-Doo, Shaggy, Fred Jones, Daphne in Velma.

Očitno sem storil napako, saj oboževalska baza baje že dolgo ugiba o seksualni usmerjenosti vseh likov in nedavno sem presenečen odkril, da naj bi bilo že dolgo namigovano, da je Velma lezbijka. Na to noto naj bi igrale že risanke, režiser James Gunn, ki je poskrbel za scenarij filma iz 2002, pa je v intervjuju povedal, da je na vsak način poskušal Velmo predstaviti kot lezbijko, a se je moral pri temu ves čas boriti z založnikom Warner Bros. Pictures, ki mu tega ni samo preprečil, ampak je v nadaljevanju Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed za lik Velme celo predstavil fanta.

A zdaj so drugačni časi in gibanje LGBTQ je na področju gejevskih likov znotraj Hollywooda naredilo ogromne korake. Velma je zdaj končno lahko stopila iz omare, priložnost za to pa je dobila v novem risanem filmu Trick or Treat Scooby-Doo!, ki sicer na IMDb-ju nosi katastrofalno oceno 5,8/10, a vsebuje zelo pomemben trenutek za Velmo, saj se ta povsem zatrapa v lik Coco Diablo.

Ljudje so nad tem razkritjem navdušeni, saj kratki izseček, kjer Velma prvič sreča Coco in se ji ob tem zarosijo očala, na Twitterju vsebuje 5 milijonov ogledov. Velma se s Coco še enkrat sreča v avtu in ta je takrat dotakne, Velmi pa se ob tem obrne svet na glavo.

Trick or Treat Scooby-Doo! lahko spremljamo samo preko servisa Amazon Prime, a tam za naše kraje ni na voljo, bo pa zadeva izšla tudi na DVD-ju in sicer 18. oktobra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Seveda treba naredit risanko ponovno popularno. Ena lažjih poti narediš jo lezbijko. Če je moški pa naj bo v filmu gej. Kam gre ta svet! Če samo na FDV in filofaks greš vidiš kako dobro pere možgane! Ali se pa pogovarjaj s kakšno iz FDV boš hitro spoznal kako sprani so. Bolano!

    • Se popolnoma strinjam. Name ne vplivajo! In se bom “boril” nazaj 🙂 Si omenil te dva faksa, kjer večina dela v javni upravi ali pa na soci. Res so nam “za zgled” hahah

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime