Streamerka si je na TwitchConu zlomila hrbet in to kar na dveh mestih

Pretekli konec tedna se je v San Diegu odvil tradicionalni sejem TwitchCon, ki pod eno streho združi nekaj najbolj popularnih streamerjev pretočnega servisa Twitcha in njihove oboževalce, ki lahko končno stojijo v dolgih vrstah in nato zaprosijo za avtogram. Streamerji tam niso samo zaradi lepšega, saj se nekateri podajo tudi v kakšne fizične aktivnosti, vse to pa služi popestritvi dogajanja.

Svoj kotiček je na prireditvi našlo tudi podjetje Legion, ki je promoviralo svojo igričarsko znamko PC-jev Legion, za te namene pa so ustvarili zanimivo areno, ki so jo poimenovali Face Off. Ta je bila v bistvu en ogromen bazen, na njej pa sta stali dve manjši okrogli ploščadi, kamor sta se lahko povzpela dva obiskovalca ali pa streamerja, temu pa je nato sledil obračun z blazinami.

Preprosto, kajne? Žal se je zalomilo pri varnosti, saj nihče ni razmišljal, kaj se zgodi, če nekdo nerodno pade iz ploščadi. Po tleh so sicer bile nametane penaste kocke, a te so bile bolj kot ne samo iluzija. Niso bile namreč globoke kakšen meter ali več, ampak zgolj nekaj centimetrov, spodaj pod njimi pa so se nahajala kruta tla, ki nič kaj preveč ne ublažijo pristanka.

To je dobro spoznala popularna streamerka Adriana Chechik, ki ima na Twitchu več kot 800k sledilcev. Ta je po zmagi pogumno skočila v zrak in pristala naravnost na svoji trtici. Zadeva je sprva bila videti kot šala, a na posnetku lahko vidimo, da se je Adriana hitro nehala smejati in potrebovala je pomoč osebja. Poškodbe so bile očitno zelo resne, saj je Adriana nato na Twitterju zapisala, da je zlomila hrbet na dveh mestih in da je potrebovala celo operacijo, kjer so ji vstavili kovinske palice.

To dejansko ni bila edina poškodba na Lenovovi stojnici. Še ena streamerka LochVaness si je zvila gleženj, potem ko je skočila iz platforme na tla, pritožbe o poškodbah pa so prišle tudi iz strani drugih streamerjev. Eden od udeležencev je nato sporočil, da so sčasoma organizatorji stojnico zaprli, saj so ljudje neprestano kršili pravila in si lomili kosti.

Vse skupaj se zdi kot dobra podlaga za tožbo, a Lenovo naj bi pred sodelovanjem v areni od vsakega tekmovalca zahteval, da najprej podpiše pogodbo v kateri je zapisano, da se udeleženci zabavajo na lastno odgovornost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime