Zaganjalnik iger Origin je zdaj mrtev, zamenjal ga bo EA app

Založnik EA je že dve leti nezadovoljen nad svojim zaganjalnikom iger Origin in zdelo se je, da bo morda ta za vedno legel k počitku, saj se je založnik vrnil v topli objem Steama in na njem je spet začel izdajati svoje najnovejše naslove.

Vendar pa se je izkazalo, da se Origin ne bo povsem poslovil, ampak bo samo prerojen in pojavil se bo pod novim, precej manj izvirnim imenom EA app.

EA app je sicer že nekaj časa v odprtem beta testiranju, tako da ste lahko kadarkoli skočili na uradno stran, si aplikacijo prenesli in jo uporabljali kot zamenjavo za Origin. Pred kratkim pa je EA sporočil, da je beta testiranje zaključeno, tako da bodo uporabniki, ki še imajo nameščen Origin, kmalu povabljeni v nadgradnjo na EA app. Kdaj se bo to zgodilo še ni jasno in med pisanjem tega članka sem zagnal svojo zaprašeno kopijo Origina, a poziva k nadgradnji še nisem dobil.

Nov zaganjalnik se vizualno pošteno razlikuje od svojega predhodnika. Vmesnik je bolj čist in pregleden, na desni strani pa je ves čas prisoten vaš seznam prijateljev. EA pravi, da je tole najhitrejši zaganjalnik na PC-ju, založnik pa je očitno končno omogočil tudi hitrejše pregledovanje svojega seznama iger. Ena glavnih prednosti je tudi nadležen hrošč iz Origina, ki se nikakor ni zna prilagoditi za višje ločljivosti, tako da si ob uporabi moral gledati v zrnate slike in črke, zdaj pa je izkušnja veliko bolj prijetna.

EA app – ne tole ni napaka, založnik jo piše z malo začetnico – si lahko prenesete iz uradne strani in morda je pred tem pametno izbrisati Origin, da vam PC ne bosta obtežili dve aplikaciji. V prehodu boste obdržali vse: od iger, shranjenih položajev v oblaku pa vse do seznama prijateljev. Izjema so lastniki Applovih Macov, saj bo tam Origin še nekaj časa živel, a bo tudi tam sčasoma dobil smeno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. EA app sicer ne dela te dni oziroma točneje – ne moreš se prijaviti v svoj račun, ker se aplikacija ob prijavi takoj zapre.
    Tudi s prijavo preko Googla prijava ne deluje.
    Kot berem na forumih imajo mnogi isto težavo, ne pomaga niti prijava z admin. pravicami , še manj izklop antivirusa,….ipd. EA se na težave ne odziva, kar sicer ne preseneča.
    Bo treba očitno res počakati, da dobimo poziv na menjavo preko Origina.

    • Meni EA app deluje brez napak. Preveril ravnokar, vse se odpira v trenutku, prijava je šla skozi brez problemov.
      Edini problem je, da imam gor samo peščico že precej starih iger.

      • Naj ti dela še naprej – meni (kot mnogim drugim) prijava ne uspe. Vzrokov je lahko mnogo, zaenkrat pa od “nasvetov” na forumih ne deluje nič.
        Vse ostalo mi na PC-ju (Win 11) dela normalno, vključno z Steam, Ubisoftconnect, GoG,…….itd.
        Tudi reinstalacije aplikacije (nasvet EA) nima učinka in celo zamenjava passworda ne.
        Ni panike – bomo pač počakali.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime