Jedi Knight 2: Jedi Outcast dobil neuradno VR predelavo

20 let nazaj je razvijalec Raven Software spočel igro Jedi Knight 2: Jedi Outcast, ki vam da že v svojem naslovu nedvoumno da vedeti, da boste v tej igri mahali z žaromečem, saj je beseda Jedi zapisana dvakrat. To so bili časi, ko si licence Vojna zvezd še ni lastil Disney in je Lucas Arts omogočil praktično vsakemu, da je po tem bogatem izročilu ustvaril neko svojo zgodbo.

Zaradi tega smo stopili v vlogo povsem novega junaka Kyla Katarna, pridnega delavca Republike, ki je kot nadarjen Jedi moral pokoriti zlobne želje Imperija in rešiti galaksijo pred Sithovskimi zlobci. Raven Software nam je zato v roke porinil žaromeč, nekaj laserskih orožij in nas spustil skozi cel kup stopenj, v katerih smo se morali boriti proti Stormtrooperjem.

Ker sem igričarski dedek, sem igro takrat celo praktično preizkusil in končno sem dobil pod prste igro, kjer sem lahko po mili volji opletal z žarečo sabljo, skakal visoko v zrak in daljinsko davil nasprotnike. A že takrat se spomnim nerodnega nadzora sabljanja, saj žaromeč nikoli ni šel v tisto smer, ki sem si jo želel in boj tako ni bil tako uživantski, kakor pa bi moral biti.

To nerodnost zdaj poskuša rešiti neuradna modifikacija Jedi Knight: Quest, na kateri dela znani modder DrBeef. Možakar se je specializiral za predelavo starih klasik v VR očala Oculus Quest 2 in Jedi Knight je njegov zadnji takšen projekt. Za vse svoje privržence je pripravil kratki dražilnik in zadeva je videti presenetljivo igralna. Bojevanje je tule videti veliko manj nerodno kot pa v izvirniku in avtor je poskrbel tudi za podporo kontrolerjev, tako da boste lahko realistično mahali po zraku in raztelešali nasprotnike. Poleg posebnih moči boste lahko žaromeč tudi metali in ga nato preko Sile priklicali nazaj k sebi.

Jedi Knight: Quest je tehnično že izšel, a samo v sistemu Zgodnjega dostopa. Poln izid je napovedan za prvo četrtino 2023, a če ste nepotrpežljivi, lahko že zdaj skočite na avtorjev Patreon in si tam, v zameno za nekaj denarne podpore, že zdaj prenesete datoteke in začnete z igranjem že danes.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime