Ob tej grozljivki ne vem ali bi se smejal ali pa trepetal od strahu

Kot veteran žanra grozljivk dandanes najdem bolj malo stvari, ki bi resnično navdale z grozo in ob novih izdelkih večkrat zeham, kot pa da bi se skrival pod rjuho, medtem ko bi od prestrašenosti samo eno oko spremljalo dogajanje za zaslonu. Dvomim, da bo to rutino spremenila prihajajoča grozljivka M3GAN, ki pa me zna glede na napovednik vsaj malce nasmejati.

M3GAN je novi film priznanega režiserja Jamesa Wana, ki je najbolj znan po svoji franšizi The Conjuring. Osebno mi je bil od te franšize res dober samo prvi del, vse ostalo pa je mešanica nelogičnih zapletov in predvidljivih dogodkov, vendar pa Wan kljub temu nosi nekaj slovesa znotraj filmske industrije, zato redno dobiva novo delo.

Njegov nov projekt ne nudi ravno nekega res presenetljivega zapleta. Za pisanje zgodbe se je zopet zopet združil s pisateljico Akelo Cooper, s katero je že sodeloval v filmu Malignant. Štorija se vrti okoli deklice Cady, ki je izgubila starše, zato ji njena teta, ki je po naključju tudi inženirka na področju robotike, predstavi androidno prijateljico M3GAN. Deklici se hitro navežeta druga na drugo in treba je reči, da je začetek napovednika dejansko vzpodbuden, saj bi znala grozljivka povedati kakšno pametno, glede odvisnosti od tehnologije in kako so lahko tudi roboti lahko čuteči.

Žal se napovednik čisto preveč vleče in praktično mi filma ni treba gledati, saj so razkrite praktično vse glavne poante filma. M3GAN postane do svoje kolegice močno zaščitniška, zato jo začne nasilno braniti pred drugimi, pri temu pa ni izvzeta niti njena teta. Temu sledi nekaj res bizarnih kadrov, v katerih M3GAN pleše TikTok ples in takrat ne izpade kot robotska lutka, ampak kot nek človek, ki na glavi več kot očitno nosi smešno masko. Da tekanja po vseh štirih, ki je komaj kaj hitrejši od teka po nogah, sploh ne omenjamo. Enostavno se zdi, da tule ne bo nobene večje subtilnosti, saj M3GAN že ob prvem nestrinjanju s teto začne streljati sovražne pogledu, čemur hitro sledi davljenje.

V bistvu stavim, da lahko že predvidim zaključek filma. Na koncu se bo razkrilo, da je ravno M3GAN tista, ki je ubila Cadyjine starše, pokončala pa jo bo na koncu neka mešanica vode in električnega toka.

Če se bodo moja predvidevanja izkazala za resnična bomo videli 13. januarja 2023, ko bo M3GAN izšla v kinodvoranah po celem svetu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime