Epic Games podarja odlično grozljivko Darkwood

Dobre grozljivke navadno spremljamo iz prvoosebnega ali pa tretjeosebnega pogleda. Poanta teh naslovov je namreč čim večja zatopljenost v dogajanje, ki ga lahko najbolje izkusiš tako, da se počutiš, kot da si zares tam in bolj blizu si nečesa, kar ti iz teme skoči v obraz, bolj boš na koncu prestrašen.

5 let nazaj pa je novopečeni studio Acid Wizard Studio to tezo zalučal skozi okno, saj se je takrat rodila njihova prva in zaenkrat edina igra Darkwood. Ta je spremljanje dogajanja postavila v izometrični, povsem navpični pogled in kljub temu jim je nekako uspelo pričarati izjemno napeto grozljivko, ki kar kliče po nadaljevanju. Žal ni jasno, kaj Acid Wizard Studio trenutno počne, če sploh kaj, a Darkwood ima dovolj močne noge, da lahko na njih stoji povsem, no, samostojno.

Grozljivka nas postavi v ogromen prerasel gozd iz katerega preprosto ni izhoda. Naša naloga je nekako splezati iz te pasti, a to bo vse prej kot pa lahko opravilo. Darkwood vsebuje nekaj preživetvenih mehanik, tako da bo treba raziskovati okolico in nabirati predmete, preko katere bomo lahko nakovačili nekaj opreme, a igra ne gre tako globoko, da bi vam neprestano utripali merilniki žeje in lakote. Vse kar naberemo gre namreč v našo zaščito, saj nas ponoči napadejo grozne pojave in takrat lahko preživimo samo znotraj hiše, ki pa jo je treba ustrezno zatesniti preko desk na oknih in vratih.

Darkwood navadno stane 11 €, a Epic Games jo ta teden deli povsem brezplačno, kar jo naredi idealno za Noč čarovnic. Svojo kopijo lahko izmaknete na naslednji povezavi, zraven pa lahko izmaknete še roguelike igro ToeJam & Earl: Back in the Groove, ki vaš čaka tule.

Brezplačna ponudba velja do 20. oktobra, takrat pa bo moč zastonj prevzeti igro Fallout 3: Game of the Year Edition.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime