Priest Simulator je odštekana simulacija poljskega vampirskega duhovnika

Če ste siti vedno enih in istih iger in ste si te dni zaželeli nekaj povsem drugačnega, potem imamo zadevo za vas. Nekaj drugačnega tukaj pomeni nekaj zares, zares drugačnega, saj je poljski razvijalec Asmodev na Steam poslal svoj najnovejši naslov Priest Simulator, ta pa je vse drugo kot pa simulacija mirne maše predanim vernikom.

Zgodba nas postavi v vlogo vampirja Orloka, ki se v Peklu bori za prevlado nad drugimi in po eni še posebej krvoločni zmagi se skupaj s punco Vamelo odpravi v dvigalo, a trapa pritisne napačen gumb, ki ju pošlje v Poljsko. Dvojec pristane izven cerkve, ki jo vodi duhovnik Torpedo, ta pa je zakockal vse premoženje cerkve in se je tako znašel v veliki godlji. Svojo rešitev vidi v Orloku, ki ga reši vampirstva, s tem pa mu ukrade tudi njegove moči. Vse to mu bo povrnil, a samo takrat, ko bo Orlok zanj uspešno opravil nekaj nalog. In avantura se lahko začne.

Priest Simulator je več kot očitno igra, ki se ne jemlje preresno in vse to je jasno tudi iz napovednika. Akcijo bomo izvajali iz prvoosebnega pogleda in z rokami bomo lahko prožili cel kup posebnih izstrelkov, moč pa bo poračunati tudi od blizu in to s pestmi ali pa bomo v roko poprijeli kakšno priročno macolo. Poanta je uničenje vsega kar leze in gre, igranje pa bomo izvajali na odprti mapi, zato vse skupaj malce spomni na igre Postal, le da bo tule očitno malce več poudarka na zgodbi.

priest simulator

Razvijalec je igro opisal kot psevdodokumentarec, tako da bodo liki med vmesnimi sekvencami govorili v kamero, mi pa bomo lahko na nekaterih mestih celo izbirali dialoge in si tako nabirali duhovniške točke. Grafično je zadeva videti res ubogo in zdi se, da je nekdo prebivalcem Poljske odrezal obraze, a vse to odtehta vožnja avta Zastava 126, ki smo mu v Sloveniji nadeli nadimek bolha oziroma pejček.

Priest Simulator je že na voljo za igranje, saj je na Steamu izšel v sistemu Zgodnjega dostopa, Asmodev pa za eno kopijo zahteva 15,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime