Igra Gotham Knights bo na konzolah tekla pri samo 30 sličicah na sekundo

S prihodom konzol PlayStation 5 in Xbox Series X se je začela nova doba konzol, saj se je nekako uveljavila filozofija igranja pri 60 sličicah na sekundo, razvijalci pa so za takšno igranje navadno žrtvovali nekaj ločljivosti. Tako so novejše igre na izbiro ponudile igranje pri 60 sličicah na sekundo v ločljivosti 1080p ali pa skok v ločljivost 4K pri 30 sličicah na sekundo.

Ta pravila pa ne bodo veljala za prihajajoči Gotham Knights na katerem dela razvijalec Warner Bros. Član razvojne ekipe je namreč na Discordu potrdil, da Gotham Knights ne bo vseboval izbire ločljivosti in da bo igra tako tekla samo in le pri 30 sličicah na sekundo, tako da če si boste zaželeli nečesa bolj dinamičnega in odzivnega, boste morali prste stegniti po PC verziji.

Novica je povzročila kar nekaj valov znotraj igričarske industrije, saj so se igralci na konzolah končno le navadili na 60 sličic na sekundo in za mnoge poti nazaj več ni. Za polovico manj tekoče izkušnja bi še šla čez pri kakšni avanturi, vendar pa je Gotham Knights akcijski naslov v odprtem svetu in če bi kje prišlo prav 60 sličic na sekundo, je to ravno ta igra. Razvijalec je sicer ponudil izgovor, saj se lahko skozi zgodbo podamo v sodelovalnem načinu s še enim igralcem in oba lahko svet raziskujeta povsem ločeno, zaradi česar boljša optimizacija ni samo v nižanju ločljivosti, kot je to naredil marsikakšen sorodni naslov. A mnogi to označujejo za bolj šibek izgovor, saj bi razvijalec lahko vključil možnost popolnoma enoigralskega preigravanja, kjer ne bi bilo težav glede dodatnih optimizacij sodelovalnega igranja.

Stavimo, da bo razvijalec možnost višjih sličic na sekundo izdal naknadno v obliki večje posodobitve. Navsezadnje je že napovedan DLC, ki bo omogočal sodelovalno igranje kar štirih igralcev v areni, tako da ni vrag, da ne bodo zadeve optimizirali tudi za samo dva istočasna igralca.

Gotham Knights izide že 21. oktobra za PC, PlayStation 5 in Xbox Series X, medtem ko je bila verzija igre za prejšnjo generacijo konzol preklicana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime