Film Twister bo dobil nadaljevanje z imenom Twisters

Tule je ena zanimivost iz mojega življenja: film Twister iz leta 1996 je bil moj čisto prvi film, ki sem ga izkusil na velikem platnu. Takrat sem bil smrkavec, ki je mislil, da je najbolje sedeti v prvih vrstah in Twister me je takrat prestrašil do kosti. Še leta kasneje sem namreč sumničavo gledal v vsak nevihtni oblak, če se morda iz njega nekje ne pojavi ubijalski vrtinec, da o nočnih morah sploh ne govorim.

Originala nato nisem nikoli še enkrat pogledal in čeprav mi je zaradi vseh travm ogleda v kinodvorani žal, vseeno priznavam, da je bil Twister prava tehnološka uspešnica. Posebni učinki so bili za tiste čase naravnost neverjetni in zgodba, čeprav trapasta, se mi je vtisnila v spomin.

26 let po izidu originala je založnik Universal Pictures začel razmišljati o nadaljevanju. To je sicer malce presenetljivo, saj je bil Twister globalna uspešnica, ki je v blagajne prinesla skoraj 500 milijonov dolarjev, zato bi lahko po njem posneli še vsaj 3 filme, preden ne bi vodnjak dobička presušil. A očitno je založnik licenco spoštoval in pisanje nadaljevanja ni tako lahka reč – original je namreč spisal dobro znani, a preminuli avtor Michael Chricton.

Novice o nadaljevanju se je prva dokopala spletna stran Deadline, ki pravi, da je Twisters spisal Mark L. Smith (The Revenant), film pa naj bi režiral Joseph Kosinski, ki se je nazadnje podpisal pod Top Gun Maverick. Joseph se je nato filmu odpovedal, saj ga je k sebi zvabil Apple in na pretočni platformi Apple TV bo skupaj z Bradom Pittom ustvarjal film po Formuli 1, Twisters pa je trenutno brez režiserja, ki ga Universal še išče, založnik pa upa, da bo s snemanjem lahko začel že v pomladi leta 2023.

Zgodba naj bi se vrtela okoli hčerke, ki sta jo spočela glavna junaka prvenca. Svojo vlogo lovke za tornadi naj bi zopet prevzela Helen Hunt, žal pa v filmu ne bomo gledali Billa Paxtona, saj je ta umrl leta 2017. Njuna hčerka naj bi se nalezla obsesije glede preganjanja tornadov, ki jih bo zopet verjetno lovila preko celotne Amerike. Globalno segrevanje bo zagotovo priročen izgovor za ustvarjanje še večjih in bolj uničujočih vrtincev in stavim, da nam bo film postregel s pošastjo stopnje F6.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime