Persona 5 Royal nadgradnja za PlayStation 5 zahteva kar polno ceno

Razvijalec Atlus in založnik SEGA sta 6 let nazaj v svet poslala peti del franšize Persona ter z njim očarala vse kritike in igralce. Zadeva je praktično povsod dosegala visoke ocene in ta zmes simulacije srednješolskega življenja na Japonskem in preganjanja po temnicah s poteznim bojem je postala priljubljena destinacija vseh navdušencev nad žanrom jRPG.

Zadeva je vsekakor kvalitetna in ponuja res ogromno igralnih ur. En skozihod vam bo zlahka požrl nekje 80 ur igranja, tisti bolj podjetni pa bodo v eno obračanje kampanje vložili tudi po 120 ur in se nato brez protestiranja takoj spustili v ponovno preigravanje preko opcije New Game+.

Založniku je hitro postalo jasno, da ima pod prsti pravo uspešnico, ki pa grafično ni ravno ponujala kakšnega izjemnega videza. Persona 5 je originalno celo izšla na konzoli PlayStation 3 ter bila nato predelana za sistem PlayStation 4. Tu so se nadgradnje in predelave šele dobro začele, saj je temu sledila nadgradnja Persona 5 Royal, ta pa je v kampanjo dodala kar nekaj vsebine, ki je že tako ali tako ni zares manjkalo.

Hec pri vseh teh predelavah je dejstvo, da je SEGA za vsako od njih zahtevala polno ceno in o kakšnih popustih so obstoječi lastniki igre lahko samo sanjali. Kmalu bo Persona 5 Royal izšla tudi na PC-ju, konzolah Xbox in Nintendo Switch, lastniki PlayStationov 5 pa bodo dobili še eno nadgradnjo, namenjeno specifično trenutni generaciji konzol.

In SEGA tudi za to zahteva polno ceno, pa čeprav so nadgradnje komaj opazne. Nova verzija vsebuje sicer vse prej izdane DLC-je, odklenjena pa je možnost igranja pri 60 sličicah na sekundo v ločljivosti 4K. To ločljivost je ponujala že prejšnja verzija, tako da predelava za PS5 praktično omogoči samo višje število sličic na sekundo, to pa bi lahko manj požrešen založnik naredil preko preprostega popravka, ki ne stane 60 €.

Še bolj bizarna je odločitev, da shranjenih položajev iz PlayStation 4 ne morete prenesi v novo verzijo, pa čeprav sta to praktično identični igri. To je za naslov, ki zase zahteva 100 ur igranja, preprosto nedopustno in že samo zaradi tega si igra zasluži kakšen minus pri končni iceni.

Persona 5 Royal izide na novih sistemih 21. oktobra in glede na vse videno obstoječim lastnikom na konzolah PlayStation 4 vsekakor ne svetujemo nadgradnje na PlayStation 5.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime