Drama okoli igre Bayonetta 3 dobila pomemben preobrat

Zadnjih nekaj dni se v igričarski industriji nenormalno veliko omenja igro Bayonetta 3. Ta je od izida ločena samo še pičlih 9 dni, a spletni članki tokrat ne govorijo o kakšnih vzdušnih napovednikih, ampak o glasovni igralki Hellena Taylor, ki je 15. oktobra udarila po mizi in na Twitterju zahtevala bojkotiranje igre.

Hellena je v prejšnjih dveh igrah zvočno upodobila glavni lik Bayonette, v tretjem delu pa je ne bomo slišali. Razvijalec Platinum Games je že prej najavil, da bomo v trojki slišali drugo glasovno igralko in sicer bo to postala priznana Jennifer Hale, veteranka industrije, ki je zagotovo najbolj znana po svojem odličnem nastopu v franšizi Mass Effect, tam pa je odigrala žensko verzijo Sheparda.

Razvijalec razlogov za zamenjavo sicer ni navrgel, je pa zato poskrbela Hellena. Prekršila je svojo NDA pogodbo in javno povedala, da ji je razvijalec za njeno delo ponudil pičlih 4.000 $ in to šele nato, ko se je zaradi predhodnih še nižji ponudb pritožila režiserju igre Hidekiju Kamiyu.

To se ji je zdelo naravnost nespoštljivo in čeprav proti svoji zamenjavi nima nič, ji vseeno ni prav, da je nekdo zamenjal njeno delo. Lik Bayonette si je vzela za svojo lastnino, saj je ta franšiza postala tako popularna ravno zavoljo njenega talenta in za to bi si zaslužila veliko višjo plačo. Zraven je še navrgla, da je franšiza Bayonetta zaslužila 450 milijonov dolarjev in da ni izgovorov, da so ji za tretji del ponudili tako skromen znesek.

Internet je seveda ponorel in vsi so se začeli zgražati na pogoltnostjo razvijalca Platinum Games in založnika Nintenda. Oba sicer zadeve nista javno komentirala, a se je oglasil Hideki, ki je vse skupaj označil za nagnusne laži. Nekateri pa so začeli dvomiti v Hellenine izjave, saj te v bistvu niso imele preveč smisla. Zakaj bi razvijalec njej ponudil tako majhno plačo in se nato odločil za Jennifer Hale, ki stane veliko več? In od kje Hellen številka 450 milijonov dolarjev, saj Bayonetta nikoli ni polnila blagajne – še posebej drugi del se je prodal zelo slabo.

V raziskovanje se je nato spustil novinar Jason Schreier, ki je slaven po svojih dobrih vezah znotraj industrije in velja za verodostojen vir informacij. Schreier je za spletno stran Bloomberg podal poročilo, da Hellena pri svojem govoru ni ravno govorila čiste resnice. Dobil je vpogled v pogodbo in Platinum Games naj bi želel sodelovati s Helleno, ponudili pa naj bi ji med 3.000 do 4.000 dolarjev za štiri ure dela, za snemanje pa bi porabili nekje štiri take ločene termine. Za 20 ur dela bi tako dobila med 15.000 in 20.000 dolarjev, kar spet ni neka blazna številka, a je veliko več, kot je poročala Hellen, prav tako pa ona ni ne vem kakšen priznani talent, saj je Bayonetta njena daleč največja vloga znotraj igričarske industrije, saj drugače raje nastopa na odru.

A Hellen ta ponudba ni bila všeč. Zahtevala naj bi minimalno kar 100.000 $, zraven pa je hotela dobiti še procente od prodaje igre. Platinum Games se je na tej točki odločil, da pogajanja nimajo smisla, zato je najel Jennifer Hale, vseeno pa je Helleni ponudil štiri tisočake, če bi se v igri pojavila v obliki kratkega presenečenja.

To je v bistvu celotna zgodba, ki očitno drži nekaj vode. Schreier je namreč Helleno prosil za komentar, ta pa mu je v e-mailu navrgla, da je vse skupaj laž in da želi na zadevo čim prej pozabiti in se vrniti na oder. Nekam sumljivo obnašanje, saj je sama začela situacijo obešati na veliki zvon, zdaj pa je po teh novih informacijah kar nenadoma potihnila in ne želi o zadevi več razpravljati.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime